Tielenaartjes tegen verkeers- en parkeeroverlast centrum

3 sep 2019
In de strijd tegen verkeers- en parkeeroverlast komen er kunststofpaaltjes in de Ambtmanstraat en Vleesstraat/Gasthuisstraat. Wethouder Frank Groen plaatst op donderdag 5 september om 10.30 uur één van de eerste paaltjes.

Kunststofpaaltjes

De kunststofpaaltjes zorgen er voor dat automobilisten met vier wielen over de verkeersdrempel rijden en hun snelheid aanpassen. Door de paaltjes is het niet meer mogelijk om via de verkeersdrempels over de stoep of het fietspad te rijden. Op een aantal plekken houden de paaltjes ook het parkeren op de stoep tegen. De kunststofpaaltjes krijgen de Tielse kleuren, geel en zwart.

Tijdelijk maatregel

Wethouder Frank Groen: “Het gedrag van sommige automobilisten loopt echt de spuigaten uit. De ‘Tielenaartjes’ zijn een tijdelijke maatregel om de verkeers- en parkeeroverlast aan te pakken. Op de langere termijn biedt de rioolvervanging in een aantal straten in de binnenstad mogelijk kansen om de inrichting aan te passen. Hierover gaan we in het najaar in gesprek met de bewoners en ondernemers in de binnenstad.”