Tijdelijk mobiele bewakingscamera Burgemeester Van Altenastraat Tiel

8 Feb 2019

Burgemeester Beenakker: “De brandstichting in de woning heeft grote impact op het veiligheidsgevoel van de inwoners in de wijk. Daarom heb ik besloten om tijdelijk een mobiele bewakingscamera te laten plaatsen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak en aanleiding. Verschillende scenario’s worden onderzocht.”

Geen zorgen over privacy

De camera maakt alleen opnames van de openbare ruimte op straat. De camera maakt geen opnames in woningen, ook niet door het raam. Het gebruik van een camera is aan privacyregels gebonden. Bewoners hoeven zich geen zorgen te maken over de privacy in hun woning.

Hoe lang de camera blijft is op dit moment nog niet aan te geven. Een mobiele camera mag maximaal zes maanden op dezelfde plek staan.

Melden van verdachte situaties

Het cameratoezicht is geen doel op zich. De ogen en oren van inwoners zijn en blijven ook belangrijk. Bij een verdachte situatie kunnen inwoners 112 bellen. Inwoners die informatie hebben over de brand, kunnen contact opnemen met de politie, 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.