Tijdelijke huisvesting Oekraïense vluchtelingen in Ziekenhuis Rivierenland verlengd

21 nov 2022
Sinds maart 2022 biedt ziekenhuis Rivierenland tijdelijke huisvesting voor ruim 70 inwoners uit Oekraïne, die hun land zijn ontvlucht vanwege de oorlog. Gemeente en Ziekenhuis Rivierenland hebben afgesproken de tijdelijke huisvesting te verlengen met zes maanden tot en met eind juni 2023.

Marc Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur van het ziekenhuis: “Het doet ons goed om als maatschappelijke instelling in goede samenwerking met de gemeente een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de humanitaire noodzaak van opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het is verdrietig voor de bewoners dat van terugkeer naar Oekraïne nog geen sprake is, maar daarom des te fijner dat we deze plek kunnen blijven bieden.”

Burgemeester Beenakker: “De behoefte aan tijdelijke huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen is nog onverminderd groot. Het is dan ook heel fijn dat de Oekraïense vluchtelingen langer in het ziekenhuis kunnen blijven wonen. Het geeft hen een stabiele basis van waaruit onze medewerkers hen ondersteunen. De kinderen gaan allemaal naar school. En een groot deel van de volwassenen die kan werken, heeft inmiddels werk gevonden in Tiel en de regio.”

Wilt u helpen?

Misschien wilt u zelf iets voor een vluchteling doen? Bijvoorbeeld het doneren van kleding en spullen of het bieden van hulp. Hierover staat meer informatie op www.tiel.nl/oekraine.