Trots op de Tielse ondernemers!

20 nov 2020
Op het moment dat een land op slot gaat, zoals bij de eerste coronagolf begin dit jaar, kun je als ondernemer twee dingen doen: bij de pakken neer gaan zitten of met creatieve oplossingen doorpakken. Bij de ondernemers in Tiel zagen wij vooral het tweede.

Wethouder Ben Brink van economische zaken: “De ondernemers zijn de motor van de economie. Zij zorgen voor groei, banen, een leefbare gemeente en een sterk verenigingsleven. Goed om hierbij stil te staan op de Dag van de Ondernemer.

In deze moeilijke tijden van corona heb ik veel initiatieven zien ontstaan. Horeca ondernemers die hun krachten bundelen en maaltijden gaan bezorgen. Winkeliers die een crowdfunding actie starten voor het zorgpersoneel. Businessmodellen die compleet op zijn kop worden gezet. Maatregelen om de 1,5 meter afstand voor bezoekers te waarborgen. De vele “ik koop lokaal acties” waarbij het groeiende besef komt van het gemak dat wij lokaal onze inkopen kunnen doen. En zo is er nog veel meer te benoemen. Ik ben trots op onze ondernemers, op hun lef, passie, creativiteit, ondernemerschap en doorzettingsvermogen. ”

Bent u ook trots op onze ondernemers? Zullen we ze dan samen de komende weken bedanken en een hart onder de riem steken in deze tijden van corona? Gewoon, door het te zeggen. Een vriendelijk gebaar naar die ondernemer die na sluitingstijd nog aan het werk is. En door onze (sint en kerst)cadeaus lokaal te kopen.