Tweede groep Oekraïense vluchtelingen aangekomen in Ziekenhuis Rivierenland

12 mei 2022
Op woensdag 11 mei 2022 is een tweede groep Oekraïense vluchtelingen aangekomen in ziekenhuis Rivierenland. Samen met de eerste groep worden er nu ruim 70 mensen in deze gemeentelijke noodopvanglocatie opgevangen.

Ook voor deze tweede groep hebben het ziekenhuis en de gemeente een leegstaande afdeling in een oud gebouwdeel van het ziekenhuis de afgelopen weken geschikt gemaakt als tijdelijke woonruimte. De vluchtelingen kunnen hier volledig zelfvoorzienend wonen. Zij krijgen ondersteuning van medewerkers van de gemeente en vrijwilligers uit de Tielse samenleving en van het ziekenhuis.   

Eerst rust

Net als bij de aankomst van de eerste groep benadrukken burgemeester Hans Beenakker en Marc Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur ziekenhuis Rivierenland, dat het belangrijk is dat de nieuwe bewoners eerst en vooral rust mogen krijgen. Daarna onderzoekt de gemeente de mogelijkheden voor bijvoorbeeld onderwijs en werk. Het is belangrijk dat de vluchtelingen zo snel mogelijk hun weg leren vinden in onze samenleving. Als inwoners daarbij willen helpen, kunnen zij dat laten weten via matchpoint@mozaiekwelzijn.nl.

Aanmelden vluchtelingen alleen via crisisnoodopvang van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid bepaalt welke vluchtelingen vanuit de diverse crisisnoodopvanglocaties worden geplaatst in gemeentelijke noodopvanglocaties. Bij het ziekenhuis of de gemeente kunnen geen vluchtelingen aangemeld worden.

Meer informatie

De gemeente staat klaar voor inwoners of ondernemers die vragen of zorgen hebben. Een antwoord op vragen staat mogelijk al op de pagina Opvang Oekraïeners. Bellen of mailen kan natuurlijk ook: (0344) 637 111 of oekraine@tiel.nl.