Update maatregelen coronavirus

Voor heel Nederland gelden er maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Op deze pagina vindt u de updates.

Maatregelen vanuit de Rijksoverheid

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april
  Het kabinet heeft 31maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.
 • Maatregelen vanaf 23 maart 2020
  Tijdens de persconferentie van op maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het Corona-virus gericht op evenementen en samenkomsten.
 • Maatregelen vanaf 15 maart 2020
  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.
 • Maatregelen vanaf 12 maart 2020
  In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Landelijke maatregelen corona vertaald naar Tielse situatie

In lijn van de landelijke maatregelen zijn in de gemeente Tiel een aantal lokale maatregelen genomen.

Burgemeester Beenakker

“Het kabinet heeft aanvullende maatregelen genomen. Maatregelen die helaas noodzakelijk zijn in de aanpak van het coronavirus. Deze hebben een grote impact op ons als inwoners, ondernemers en verenigingen. Maar ik ken de kracht van onze samenleving: Zo ontstaan er al mooie initiatieven, houdt dat vast. We hebben elkaar hard nodig om door deze tijd heen te komen. Kijk naar elkaar om en spring bij waar nodig. Ik vertrouw erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zich houdt aan de afgekondigde maatregelen. Alleen dan kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de verspreiding van het coronavirus beperkt blijft.”