Veelgestelde vragen Appelpop

Veelgestelde vragen Appelpop

Op www.appelpop.nl vindt u alle informatie over het programma, overnachtingsmogelijkheden, wat u wel en niet mee mag nemen naar het festival, algemene informatie en een plattegrond.

De toegang van de parkeergarage zit direct op één van de ingangen van het festivalterrein. Het is dan te druk met personen die te voet of per fiets naar het festival komen. Als er dan ook nog veel auto’s mengen in dit publiek kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. En dat willen we niet. Vergunninghouders van de garage en mensen met een gehandicaptenparkeerkaart mogen wel parkeren in de garage. Het gaat om een beperkte en overzichtelijk groep.

Tijdens Appelpop parkeren leveranciers hier hun auto. Mensen met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen bij de Oude Haven hun auto parkeren. Vergunninghouders die door Appelpop tijdelijk hun vergunninghouderplaats kwijt zijn, mogen hier ook parkeren.

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u parkeren op parkeerterrein Oude Haven en in parkeergarage Westluidense Poort.

Belangrijk is dat u van te voren bij info@appelpop.nl meldt dat u met een touringcar naar Appelpop komt. Dan krijgt u vlak voor het festival de juiste route-informatie. We hebben een speciale parkeerplaats voor deze touringcars op circa 10 minuten lopen van Appelpop.

Ja, de fietsenstallingen zijn ook voor scooters en bromfietsen.

Nee. (Brom)fietsen/scooters kunnen van vrijdag 9 september (vanaf 15.00 uur) tot zondag 11 september (02.00 uur) vanwege de drukte niet mee.

Nee. Dieren zijn niet toegestaan op het festivalterrein. Tijdens Appelpop is het voetveer onderdeel van het festivalterrein.

U kunt tot 23.00 uur vanaf de Wamelse zijde naar Tiel komen. Vanaf 23.00 uur vervoert het veer alleen bezoekers vanaf Tiel naar Wamel. Tijdens Appelpop (op vrijdagavond en zaterdag) zijn de overtochten duurder.

Ja, er zijn twee Kiss & Ride (K+R) locaties:

  • Wamel
    Bij het voetveer. Het voetveer komt bij het Appelpopterrein aan. Let op: de overtocht is niet gratis. Er geldt een hoger tarief tijdens Appelpop
  • Tiel
    Langs de Nieuwe Tielseweg (via afrit 32, Tiel West). Vanaf hier is het 5 tot 10 minuten lopen naar het Appelpopterrein.

Let op: U moet bij uw auto wachten op de personen die u ophaalt. Bij de locatie in Tiel is de Kiss & Ride ingedeeld in sectoren. Geef bij ophalen de letter/het cijfer door waar u staat te wachten, dit scheelt veel zoeken voor degenen die u ophaalt.

Haalt u liever op bij de toegangspoorten van Appelpop? Parkeer dan uw auto bij één van de gratis parkeerterreinen in de omgeving. Vanaf het parkeerterrein is het nog 10-15 minuten lopen naar het Appelpopterrein.

Ja. Bij beide ingangen van Appelpop zijn taxistandplaatsen waar u afgezet/opgehaald kan worden. Bij de lokale taxibedrijven is bekend welke routes zij kunnen rijden. De taxistandplaatsen bevinden zich op enkele minuten lopen van Appelpop.

U kunt met de auto naar het centrum, maar we raden dit vanwege de verwachte drukte niet aan. Er zijn extra fietsenstallingen. Of reis vanaf station Passewaaij met de trein.

Tijdens Appelpop is het behoorlijk druk in en rond Tiel. Heeft u een feestje gepland bij u thuis of op locatie? Houdt rekening met de drukte en eventueel oponthoud/afsluitingen. Uw gasten kunnen er langer over doen om uw feestlocatie te bereiken. En is misschien niet te bereiken met de auto. Stel uw gasten hiervan ruim op tijd op de hoogte of plan uw feestje op een ander moment.

Nee, uw bezoek kan ook gebruik maken van de gratis parkeerterreinen. Vanaf daar is het maximaal 15 minuten lopen naar het centrum. Of haal uw bezoek op.