Veiligheid in Nederland

Het is begrijpelijk dat de oorlog die Rusland in Oekraïne voert, vragen oproept over wat je in Nederland kunt doen om je voor te bereiden.

Onze overheid biedt allerlei informatie over hoe je je kunt voorbereiden op een crisis op www.crisis.nl. Die algemene tips en adviezen gelden ook nu. Er zijn geen extra adviezen vanwege de situatie in Oekraïne. 

Veiligheid in Nederland – vragen en antwoorden

Officieel zijn er in Nederland geen openbare schuilkelders meer. Halverwege de jaren 80 in de vorige eeuw zette de Rijksoverheid een streep door het schuilkelderbeleid

Onze overheid biedt allerlei informatie over hoe je je kunt voorbereiden op een crisis. Die algemene tips en adviezen gelden ook nu. Er zijn geen extra adviezen vanwege de situatie in Oekraïne. Dat geldt dus ook voor jodiumtabletten.

LET OP:  op www.crisis.nl staat over jodiumtabletten het volgende: neem nooit op eigen initiatief een jodiumtablet in. Zo’n tablet beschermt alleen maar als het op het juiste moment wordt ingenomen. Wacht dus altijd op instructies van de overheid en volg deze op.