Vergoeding afvalkosten incontinentiemateriaal en medisch afval

19 dec 2019
Heeft u extra afvalkosten omdat u incontinentiemateriaal gebruikt of medisch afval heeft? En woont u nog zelfstandig? Dan kunt u vanaf 1 januari 2020 een vergoeding krijgen voor die extra afvalkosten. Deze vergoeding geldt niet voor babyluiers.

Wat houdt de regeling in?

  • Gebruikt u incontinentiemateriaal? Dan krijgt u twee extra inworpen per week in de ondergrondse container voor restafval vergoed. Dat zijn 104 extra inworpen van een 30 liter zak per jaar.
  • Heeft u medisch afval, zoals nierdialyse- en stomamateriaal? Dan krijgt u een vergoeding voor één extra inworp per week. Dat zijn dus 52 extra inworpen van een 30 liter zak per jaar.

Vanaf wanneer kunt u de vergoeding aanvragen?

We verwachten dat u vanaf 1 maart de vergoeding kunt aanvragen. Dan zijn de juridische beleidsregels duidelijk en is het aanvraagformulier beschikbaar. We houden u op de hoogte!

Maakt u zich geen zorgen over de extra afvalkosten in januari, februari en maart. Als u recht heeft op de vergoeding, dan krijgt u die natuurlijk ook vergoed.

Zijn er uitzonderingen?

Ja. Sommige inwoners krijgen al een vergoeding voor dit soort kosten. Bijvoorbeeld omdat zij recht hebben op de meerkostenregeling chronisch zieken en gehandicapten. De nieuwe regeling geldt niet voor hen.