Verkiezing van de leden van de Tweede Kamer

26 jan 2021
Verkiezing van de leden van de Tweede Kamer

Stemmen bij volmacht

Kunt u zelf niet gaan stemmen, dan kunt u iemand anders machtigen om dit voor u te doen. De persoon die u machtigt kan de volmachtstem (maximaal drie volmachten) alleen tegelijkertijd met zijn/haar eigen stem uitbrengen. 

Onderhandse volmacht

Op de achterkant van uw stempas kunt u de naam invullen van de persoon die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in Tiel woont en ook een stempas heeft ontvangen. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf. U geeft ook een (kopie van een) identiteitsbewijs van uzelf aan de gemachtigde mee.

Schriftelijke volmacht

U kunt ook iemand machtigen die niet in de gemeente Tiel woont. Deze persoon moet wel zelf een stempas hebben ontvangen voor deze verkiezing. Een schriftelijke volmacht kunt u via www.tiel.nl aanvragen door in te loggen met uw DigiD. U kunt ook een aanvraagformulier aanvragen bij het Team Verkiezingen van de gemeente.

Uw aanvraag moet u voor vrijdag 12 maart 2021 17.00 uur indienen bij de gemeente. De gemachtigde ontvangt daarna het volmachtbewijs. Een kopie van uw identiteitsbewijs hoeft u dan niet mee te geven.

Stemmen met een kiezerspas

Als u in een andere gemeente wilt stemmen, dan moet u een kiezerspas hebben. Met een kiezerspas kunt u stemmen bij alle stembureaus in Nederland.

Een kiezerspas kunt u via www.tiel.nl aanvragen door in te loggen met uw DigiD.

U kunt ook schriftelijk een aanvraag doen voor een kiezerspas. Een aanvraagformulier vraagt u aan bij het Team Verkiezingen van de gemeente. Een aanvraag voor een kiezerspas doet u op zijn laatst vrijdag 12 maart 2021 17.00 uur.

Contactgegevens

Gemeente Tiel, Team Verkiezingen
Achterweg 2, 4001 MV  Tiel
Telefoon: (0344) 637111