Vervolg renovatie riool in centrum van Tiel

11 mrt 2019
GMB Rioleringstechnieken B.V. is bezig met het riool in de binnenstad. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente. Door in het bestaande hoofdriool een kunststofkous aan te brengen en uit te harden met uv-licht, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Dit heet de ‘kousmethode’. De afgelopen weken is het riool in de binnenstad gereinigd en geïnspecteerd. Nu gaat de volgende fase van start. Deze werkzaamheden starten vanaf 14 maart en duren tot 11 april.

Kousmethode

Via de put brengt de aannemer een kunststofvoering aan in het riool. Deze voering wordt uitgehard met uv-licht. Deze nieuwe naadloze buis neemt vervolgens de volledige functie van de oude buis over. Dankzij deze methode hoeven de straten niet opengebroken te worden en blijft eventuele overlast tot een minimum beperkt. Er zijn dus geen graafwerkzaamheden. Om te controleren of de kunststofvoering succesvol is aangebracht, wordt het hoofdriool nogmaals gereinigd en opnieuw geïnspecteerd.

Niet parkeren bij putten

Het is voor de werkzaamheden nodig om bij de inspectieputten te komen. Dat zijn de grote vierkante putten met ronde deksels (60 cm). In een straal van tien meter bij zo’n put mogen geen auto’s geparkeerd staan. De aannemer moet deze putten kunnen openen. Dit kan enige verkeershinder veroorzaken.

Het gaat om de volgende straten: Zoutkeetstraat, Weerstraat, Waterstraat, Kerkstraat, Eerste Achterstraat, Sint Agnietenstraat, Ambtmanstraat, St. Walburgstraat, Hoogeinde, Hof van Arkel, Oliemolenstraat, Binnenmolenstraat, Chasséstraat en Hoogeindsestraat. Alle bewoners/ondernemers van deze straten hebben een brief ontvangen.