Vluchtelingen in huis? Schrijf ze in

28 maart 2022

Inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) is verplicht voor iedereen in Nederland. Dat geldt ook voor vluchtelingen die uit Oekraïne komen. Voor vluchtelingen die worden opgevangen door de overheid wordt dit geregeld. Heeft u thuis vluchtelingen opgevangen? Laat ze zich dan inschrijven.

 

Voor het inschrijven in de BRP kunt u een afspraak maken via 0344 - 63 71 11. Vluchtelingen die zich inschrijven krijgen dan een BSN-nummer. Dit nummer is nodig om bijvoorbeeld leefgeld, zorg en onderwijs te kunnen krijgen in Nederland.

Inschrijven zorgt er ook voor dat we zicht houden op wie zich als vluchteling heeft gemeld. Zijn er veel kinderen bij, dan betekent dat mogelijk iets voor het onderwijs dat we aanbieden. Weten we door de aantallen ook, hoeveel taalles bijvoorbeeld nodig is.

Heeft u vluchtelingen in huis die geen identiteitspapieren bij zich hebben? Bel dan ook de gemeente via 0344 - 63 71 11. Medewerkers kunnen u helpen om de inschrijving alsnog in orde te maken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne? Bekijk onze website www.tiel.nl/oekraine. Vragen kunt u mailen naar oekraine@tiel.nl