Vraag op tijd uw reisdocument aan

25 mei 2022
Heeft u een nieuw reisdocument nodig? Maak dan op tijd een afspraak! Door drukte is de gemiddelde wachttijd op dit moment drie weken.

Vlak voor de zomervakantie zien we altijd een piek in het aantal aanvragen van reisdocumenten en rijbewijzen. Daar komt bij dat er extra aanvragen voor rijbewijzen binnenkomen van vrachtwagenchauffeurs, omdat zij hier in de coronaperiode uitstel voor hebben gekregen. Reizigers naar Engeland hebben nu ook een paspoort nodig en veel inwoners gaan dit jaar voor het eerst weer buiten Nederland op vakantie na de coronaperiode. Tot slot zorgt ook de opvang van vluchtelingen bij team Burgerzaken voor extra piekbelasting.

Als u online geen geschikt moment kan vinden, kunt u ook telefonisch een afspraak maken via 0344-637 111. Het komt wel eens voor dat u dan toch iets eerder terecht kan, omdat we altijd een aantal momenten vrijhouden in het systeem voor inwoners die telefonisch een afspraak maken. Heeft u echt met spoed uw reisdocument nodig? Bel dan sowieso even. Voor spoedaanvragen is altijd ruimte.