Vragen en antwoorden Appelpop

Op deze pagina vindt u vragen en antwoorden over de verkeersmaatregelen rondom Appelpop.

Heeft u vragen, dan kunt u deze stellen door een mail te sturen naar gemeente@tiel.nl. Uw vraag wordt toegevoegd aan deze pagina.

Waarom is de parkeergarage niet open tijdens Appelpop?

  • We kunnen de verkeersveiligheid niet garanderen, omdat de ingang direct op één van de hoofdtoegangen zit van het festival.
  • Daarmee is het zo dicht op het evenemententerrein ook een openbare orde kwestie, in verband met de looproutes die er dicht langs lopen tussen station en festival.
  • Het directe gebied rondom het evenement is autoluw, en alleen voor de bewoners toegankelijk. Dit om parkeeroverlast van het festival te voorkomen. Het is niet mogelijk hier een andere route voor open te stellen zodat de parkeergarage voor publiek open blijft. Dit is ook onuitvoerbaar voor de verkeersregelaars. Vergunninghouders van de garage krijgen wel toegang, omdat dit een beperkte en overzichtelijk groep is.

Ik geef een feest tijdens Appelpop, geeft dat problemen voor mijn bezoek?

Tijdens Appelpop is het behoorlijk druk in en rond Tiel. Heeft u een feestje gepland bij u thuis of op locatie? Houdt rekening met de drukte en eventueel oponthoud/afsluitingen. Uw gasten kunnen er wellicht langer over doen om uw feestlocatie te bereiken. Stel uw gasten hiervan ruim op tijd op de hoogte of plan uw feestje op een ander moment.

Ik woon in Passewaaij/Kapel Avezaath/Wadenoijen/Zennewijnen. Kan ik naar de stad met de auto?

U kunt met de auto naar de stad, maar we raden dit vanwege de verwachte drukte niet aan. Er zijn extra fietsenstallingen beschikbaar. U kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld met de trein (opstappen op station Passewaaij).

Ik wil mijn zoon/dochter alleen wegbrengen en ophalen, kan dat?

Wilt u alleen iemand met de auto brengen of ophalen. Dan kunt u gebruik maken van Kiss and Ride (K+R). Er zijn twee locaties:

  • Wamel: Dit is een locatie met grote capaciteit. Wij raden u aan met name hier gebruik van te maken. Het voetveer meert aan bij het Appelpopterrein. Beter kan bijna niet!
  • Binnenhoek in Tiel (hoek Binnenhoek/Binnenweg). Dit is een kleine locatie.Vanaf hier is het 5 tot 10 minuten lopen tot de entree van het evenementengebied.

Let op: U  moet wel bij uw auto aanwezig blijven en daar wachten op de personen die u ophaalt. Haalt u liever op bij de toegangspoorten van Appelpop? Parkeer uw auto dan bij één van de vele gratis parkeerterreinen in de omgeving.

Ik heb een lichamelijke beperking. Kan ik bij dichtbij Appelpop parkeren?

Als u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart, heeft de gemeente extra gehandicaptenparkeerplaatsen gereserveerd op parkeerterrein Oude Haven en in Parkeergarage Westluidensepoort.

Mogen in de fietsenstallingen scooters gestald worden?

Ja, de fietsenstallingen zijn ook voor scooters en bromfietsen.

Help, mijn auto is weggesleept, wat nu?

Voertuigen die in strijd met de (tijdelijke) verkeersmaatregelen, gevaarlijk/hinderlijk of geparkeerd staan in een vergunninghouderszone (zone 1 t/m 5) kunnen worden afgesleept. Ophalen binnen 24 uur bij de firma Gerritse, Franklinstraat 3a in Tiel, telefoon: (0344) 62 50 50. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur. Na betaling van de sleep- en stallingskosten à € 215,-  krijgt de eigenaar zijn voertuig weer mee. Dit bedrag wordt verhoogd met € 8,50 per dag als het voertuig niet binnen 24 uur is opgehaald.

Mag mijn fiets mee op het voetveer tijdens Appelpop?

Nee. (Brom)fietsen kunnen van vrijdag 13 september (vanaf 17.00 uur) tot zondag 15 september (02.00 uur) vanwege de drukte niet mee op het voetveer (alleen voetgangers).

Let op! Op vrijdag 13 september is tussen 15.00 en 17.00 uur het veer al uit de vaart.

Mag mijn hond mee op het voetveer tijdens Appelpop?

Nee, dieren zijn niet toegestaan op het festivalterrein. Tijdens Appelpop is het veer onderdeel van het festivalterrein.

Tot hoe laat kan ik vanaf Wamel met het voetveer naar Tiel komen?

U kunt tot 23.00 uur vanaf de Wamelse zijde naar Tiel komen. Vanaf 23.00 uur worden alleen bezoekers vanaf Tiel naar de Wamel vervoerd. Tijdens Appelpop (op vrijdagavond en zaterdag) geldt een aangepast tarief.

Waar vind ik alle informatie over het festival?

Op www.appelpop.nl vindt u alle informatie over het programma, overnachtingsmogelijkheden, wat u wel en niet mee mag nemen naar het festival, algemene informatie en een plattegrond.