Vragen en antwoorden Fruitcorso

Op deze pagina vindt u vragen en antwoorden over de verkeersmaatregelen rondom Fruitcorso. Heeft u vragen, dan kunt u deze stellen door een mail te sturen naar gemeente@tiel.nl. Uw vraag wordt toegevoegd aan deze pagina.

Ik geef een feest tijdens Fruitcorso, geeft dat problemen voor mijn bezoek?

Houdt rekening met de drukte en eventueel oponthoud/afsluitingen. Uw gasten kunnen er langer over doen om uw feestlocatie te bereiken. Ligt uw huis of feestlocatie in het autoluwe gebied of binnen het parcours? Dan kunnen zij er niet met de auto komen. Vertel dit uw gasten of plan uw feestje op een ander moment. U krijgt geen extra spiegelhangers.

Ik woon in Passewaaij/Kapel Avezaath/Wadenoijen/Zennewijnen. Kan ik naar de stad met de auto?

U kunt met de auto naar de stad, maar we raden dit vanwege de verwachte drukte niet aan. Er zijn extra fietsenstallingen. Is fietsen geen optie? Pak de trein vanaf Station Passewaaij richting Tiel. U stapt dan zowat op het parcours uit.

Ik woon aan of binnen het parcours. Hoe kan ik mijn huis bereiken?

U krijgt hierover een brief van Stichting 4-Stromenland (organisator van het Fruitcorso). In deze brief staat vermeld hoe u bij uw huis komt. Als u vragen heeft over de bereikbaarheid van uw woning, kunt u bellen naar de organisatie, telefoon: (0344) 634 133.

Ik heb een lichamelijke beperking. Kan ik dichtbij het parcours parkeren?

Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft, mag u parkeren op het parkeerterrein van ROC Rivor aan de Voor de Kijkuit en in de Spoorstraat. Deze parkeerplaatsen liggen dicht bij het parcours. Voor beide richtingen staat vanaf de A15 een routeverwijzing.

Mogen in de fietsenstallingen scooters gestald worden?

Ja, de fietsenstallingen zijn ook voor scooters en bromfietsen.

Ik kom met de camper naar het Fruitcorso. Waar kan ik parkeren?

Speciaal voor camperaars is ruimte gereserveerd aan de overkant van de Waal bij Wamel (bij het voetveer). Van hieruit brengt het voetveer u in korte tijd naar Tiel. Meer info leest u op de pagina voetveer. U kunt uw camper ook parkeren bij Sporthal Westroijen, Predikbroedersweg 14. Deze route staat aangegeven vanaf afrit 33 Tiel/Maurik.

Help, mijn auto is weggesleept, wat nu?

U kunt uw voertuig ophalen bij de firma Gerritse, Franklinstraat 3a in Tiel, telefoon: (0344) 62 50 50. U bent verplicht om direct de sleep- en stallingskosten à € 215,- te betalen. Dit bedrag wordt verhoogd met € 8,50 per dag als u uw voertuig niet binnen 24 uur ophaalt.

Is het corso gratis?

Nee. Tickets kunt u via www.fruitcorso.nl bestellen. Ook kunt u tickets op de dag zelf bij de ingang kopen. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden, kijk dan op de site van de organisatie.

Waar vind ik alle informatie over het fruitcorso?

Op www.fruitcorso.nl vindt u alle informatie over het programma, entreeprijzen, tentoonstelling, etc.