Vrijwilligers gezocht voor het maken van mondkapjes

3 nov 2020
Voor mensen met een minimum inkomen is het kopen van mondkapjes best prijzig. En het zelf maken van stoffen mondkapjes kan niet iedereen. Samen met Dynamiek, Vluchtelingenwerk, Kringloopwinkel 2Switch, Werkzaak en de gemeente is een plan gemaakt om hier wat aan te doen. We kunnen uw hulp hiervoor goed gebruiken!

De materialen regelen we zelf. Zo krijgen we stof beschikbaar van 2 Switch.

Helpt u mee?

Bent u handig met de naaimachine en wilt u helpen met het maken van mondkapjes? Dan kunt u zich aanmelden bij Dynamiek: (0344) 621 607.  Op de dinsdagmiddag staan daar naaimachines klaar. Door corona maatregelen is het nodig dat u zich van te voren aanmeldt.

Heeft u zelf een naaimachine en vindt u het fijner om de mondkapjes thuis te maken? Dat kan ook. Neem ook dan contact op met Dynamiek. Zij geven u instructies en hebben ook stof beschikbaar.

Hebt u nog katoenen stoffen liggen, zoals een overhemd of hoeslaken? En u heeft deze stof niet meer nodig? Dan is deze stof van harte welkom. U kunt deze inleveren op werkdagen (met uitzondering van de woensdag)  tussen 9.00 en 12.00 bij Dynamiek, Haaftenlaan 26 in Tiel.

Heeft u mondkapjes gemaakt? Dan kunt u deze tussen 9.00 en 12.00 inleveren bij het stadhuis of Dynamiek.

Hoe kunnen mensen de mondkapjes krijgen?

Heeft u een minimum inkomen en bent u bekend bij de gemeente (bijvoorbeeld via bijzondere bijstand, schuldhulpverlening)? Dan ontvangt u een brief voor  gratis wasbare mondkapjes. Deze brief wordt uiterlijk in de derde week van november verstuurd.