Wandelen en parkeren op heringerichte Waalkade

30 sep 2020
Op donderdag 1 oktober is de heringerichte Waalkade weer open voor gebruik. U kunt hier wandelen en parkeren. En schepen kunnen aanleggen aan de kade. Omdat we de Waalkade niet kunnen openen vanwege de coronamaatregelen, kunt u een filmpje bekijken van de heringerichte Waalkade.

De afgelopen anderhalf jaar was de Waalkade het terrein van bouwmensen. Op het deel tussen het voormalige tankstation en de Waalplaat is hard gewerkt. De kademuur is vervangen en het gebied kreeg een hele nieuwe inrichting.

Op donderdagmorgen 1 oktober gaan de bouwhekken weg en is dit deel van de Waalkade weer open voor gebruik: om te wandelen op de wandelboulevard, te genieten van het uitzicht op de Waal op de trappen en het rivierpleintje, om te parkeren en voor schepen om aan te leggen aan de kade.

Wethouder Marcel Melissen: “Wat had ik graag dit deel van de Waalkade geopend samen met de bewoners, de bouwmensen en de collega’s die hier hard aan gewerkt hebben. Helaas kan dat niet in huidige situatie met het coronavirus. Daarom hebben we een filmpje gemaakt. Dat staat vanaf vandaag op Twitter en Facebook van de gemeente. Natuurlijk moeten we ook een oplossing vinden voor het tweede deel van de Waalkade. Daar moet ook echt iets aan gebeuren. Hoe en wanneer moet de komende tijd duidelijk worden. Voor nu nodig ik u van harte uit om het filmpje te bekijken en kom vooral ook in het echt kijken en beleven hoe mooi dit deel van de Waalkade is geworden.”