Wie verdient er volgend jaar een lintje?

11 mei 2021
"Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau". Deze zin sprak burgemeester Hans Beenakker dit jaar drie keer uit voor inwoners van de gemeente Tiel. Zij zetten zich veel in voor anderen en verdienden daarvoor een lintje. Dit is een Koninklijke onderscheiding. Kent u ook iemand die een lintje verdient? Dan kunt u hem of haar vóór 1 juli 2021 voordragen voor de lintjesregen van 2022.

Hoe draagt u iemand voor?

Kent u iemand die veel voor anderen doet? Die zich bijvoorbeeld inzet voor een vereniging of club? Of die al jarenlang ander vrijwilligerswerk doet? Dan kunt u die persoon voordragen met een voorstelformulier (zie hieronder). Hierop schrijft u heel precies wat die persoon doet en heeft gedaan om een lintje te verdienen. Mensen die bij zijn of haar activiteiten betrokken zijn, moeten een brief bijvoegen die de verdiensten van deze ‘kanjer’ ondersteunen. 

En dan? 

Daarna maakt u een afspraak met het bestuurssecretariaat van de gemeente. Samen bekijken jullie de aanvraag en volgen eventuele aanvullingen. Als de burgemeester de aanvraag formeel heeft ingediend, begint het lange wachten. Uw aanvraag gaat dan door naar de Provincie, de Kanselarij, het Ministerie en uiteindelijk naar de Koning. Als het kabinet van de Koning de aanvraag heeft goedgekeurd, krijgt u automatisch bericht. Enne…. mondje dicht, want zo’n lintje is en blijft natuurlijk een verrassing! U ontvangt automatisch een bericht van het tekenen van het Koninklijk besluit.

Trots op inzet inwoners gemeente Tiel

Burgemeester Hans Beenakker: "Elk jaar mag ik de lintjes uitreiken en dat is een prachtige dag. Het is heel bijzonder en eervol om de ontvangers van de lintjes, de gedecoreerden, te verrassen. Ik ben trots op de mensen in onze gemeente die zich inzetten voor een ander. En ik weet dat er nog veel meer zijn. Die mensen zou ik van harte een lintje opspelden. Daarom vraag ik u: kent u iemand die een lintje verdient? Draag hem of haar voor!"

Indienen vóór 1 juli 2021

U kunt uw aanvraag digitaal indienen via www.lintjes.nl. Ook vindt u hier meer informatie en kunt u – indien u toch liever op papier een aanvraag indient – een voorstelformulier downloaden. 

Uw aanvraag moet uiterlijk 1 juli ingediend zijn. Dus wacht niet te lang en neem contact op met het bestuurssecretariaat van gemeente Tiel via e-mail: bestuur@tiel.nl of telefoon: 0344 – 637 121.