Lettergrootte: - +

Deze pagina doorsturen

DoorsturenStuur door AfdrukkenAfdrukken VoorlezenVoorlezen

Voorbereidende werkzaamheden herinrichting Waalkade fase 1

Laatst gewijzigd op: 14-3-2017 14:08:00 uur.

Op 15 maart aanstaande start een verkennend bodemonderzoek op de Waalkade. Het onderzoek duurt naar verwachting vier werkdagen. Doel van het onderzoek is om duidelijkheid te krijgen over de kwaliteit van de grond die volgend jaar opgegraven wordt als de herinrichting van fase 1 van de Waalkade begint.

Het onderzoek bestaat uit het graven van 21 proefsleuven met een diepte van 1 tot 2 meter en een lengte van 2 meter én 24 grondboringen om de samenstelling en kwaliteit van de grond te onderzoek. De meeste proefsleuven liggen op de Veerweg en de parallelweg langs de Havendijk. Hoewel de toegangsweg tot het parkeerterrein zoveel mogelijk toegankelijk blijft, kan het voorkomen dat de weg tijdelijk even geblokkeerd is. Ook zijn sommige parkeerplaatsen tijdelijk even niet te gebruiken.

Herinrichting Waalkade fase 1

In fase 1 van de herinrichting van de Waalkade wordt de huidige kademuur vervangen en komt er een brede boulevard aan de waterkant. Ook worden parkeerplaatsen opnieuw ingericht. Het definitieve ontwerp hiervoor maken we in dit jaar. Als alles volgens planning verloopt, starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2018. Meer informatie leest u op de projectpagina Waalkade.