Lettergrootte: - +

Deze pagina doorsturen

DoorsturenStuur door AfdrukkenAfdrukken VoorlezenVoorlezen

Nachtegaallaan en Lijsterstraat rioolvervanging

Filter

Laatst gewijzigd op: vrijdag 21 april 2017, 14:25 uur.

Nachtegaallaan en Lijsterstraat rioolvervanging

In de Nachtegaallaan en Lijsterstraat gaat de gemeente het riool vervangen. De straten worden opnieuw ingericht waardoor er meer auto's kunnen parkeren. De verkeersdrempels en -plateau's liggen op dezelfde plaats maar veranderen hier en daar van vorm.

Nachtegaallaan en Lijsterstraat rioolvervanging

Vanaf de Lijsterstraat tot aan de dijk wordt de rijrichting éénrichting zodat rondgereden kan worden.

Om de parkeergelegenheid te vergroten, worden enkele containeropstelplaatsen gecombineerd met een parkeervak. Dit wordt in de bestrating aangeduid. Alleen op de ophaaldagen van de AVRI is het parkeervak niet beschikbaar voor de auto.

Doelen van het project

  • Vervangen van de riolering en aansluitleidingen in de openbare grond.
  • Verminderen van de grondwateroverlast bij hoog water in de Waal.
  • Vergroten van de parkeergelegenheid

Definitief ontwerp 2016

Het ontwerp is opgesteld in samenwerking met een comité van bewoners. U kunt het definitieve ontwerp van de straat bekijken.

Inzien

Voortgang

Alle slechte en verouderde kabels en leidingen in de Nachtegaallaan en Lijsterstraat zijn inmiddels vervangen. Ook hebben de nutsbedrijven Vitens en Liander bij een aantal adressen de huisaansluitingen vernieuwd. In de Lijsterstraat zijn de rioolwerkzaamheden afgerond en is de rijbaan herstraat.

Planning

  • Juni 2017: Rioolvervanging in de Nachtegaallaan (gedeelte Lijsterstraat tot Zwaluwstraat). Voordat de bouwvakantie begint op 24 juli, zijn alle werkzaamheden (incl. aanbrengen extra parkeervakken) afgerond.
  • Vanaf 21 augustus 2017, na de bouwvakantie, start de aannemer met de werkzaamheden in de Nachtegaallaan (gedeelte Grotebrugse Grintweg tot Lijsterstraat). De verwachting is dat eind november 2017 alle werkzaamheden zijn afgerond.

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Van Loon, team Werkvoorbereiding, telefoon (0344) 63 73 32, e-mailadres jvloon@tiel.nl