Zingend op de fiets door beschilderde coupure

27 Feb 2019
Op de muren van de coupure tussen Zinder en Bellevue staan sinds deze week een schildering van een Vikingschip en de tekst ‘Kijk de dijken wijken voor je lied’. En het fietspad vanaf de rotonde bij de oude rechtbank tot aan de Waal is vanaf vandaag een speciaal ‘zangfietspad’. Woensdagmiddag 27 februari nam een groep Tielenaren het zangfietspad zingend in gebruik.

Het plan lag al klaar. Het wachten was op mooi weer met temperaturen boven nul. En mooi weer was het de afgelopen dagen! Muurschilder, Tielenaar Ferry Diepenbach, maakte direct tijd vrij. De Tielse Rachel van der Schaaf bedacht de tekst.

Aantrekkelijke binnenstad en entrees

Het beschilderen van de coupure en het zangfietspad zijn onderdeel van de plannen om de beleving en aantrekkelijkheid van de binnenstad te vergroten. Deze plannen zijn het resultaat van samenwerking tussen Ondernemersvereniging Hart van Tiel, verschillende winkeliers, bedrijven en de gemeente. Portretten van de Tielse kunstschilder Ponsioen sieren de muur van onder andere de Hema. Ook zijn legen etalages ingericht met (Tielse) kunst en fruit. Eén van de plannen is ook het opknappen en bijzonder maken van de rotonde bij de oude rechtbank. Dit plan wordt binnenkort uitgevoerd.