Zorgverzekering met korting

Iedereen heeft recht op goede zorg. Ook als u een laag inkomen heeft. Daarom biedt de gemeente Tiel samen met Menzis de zorgverzekering de Gemeentepolis aan. Een complete zorgverzekering waar de gemeente aan meebetaalt. Zo blijft de premie betaalbaar en bent u goed verzekerd.

Een basis zorgverzekering is verplicht in Nederland. Sommige kosten worden niet vergoed via de basisverzekering. Iedere zorgverzekeraar biedt ook aanvullende pakketten aan.

Speciaal voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente samen met Menzis drie aanvullende verzekeringen samengesteld. Dit is een collectieve zorgverzekering. Deelnemers krijgen 3% korting op de basisverzekering en 9% korting op de aanvullende verzekering

In de collectieve zorgverzekering zijn extra vergoedingen opgenomen. Heeft u weinig zorgkosten dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze. Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u veel zorgkosten kies dan voor GarantVerzorgd 3.

Is uw inkomen net te hoog voor de Gemeentepolis? En heeft u toch medische kosten die de zorgverzekering niet vergoedt? Neem dan contact op met de gemeente wat de mogelijkheden zijn. Soms vergoedt de gemeente een deel van deze kosten via bijzondere bijstand.

U komt voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking als u een laag inkomen hebt. U heeft een laag inkomen als het netto gezamenlijk inkomen van u en uw eventuele partner lager is dan 110% van de bijstandsnorm. Als u zich aanmeldt voor de collectieve zorgverzekering, krijgt de gemeente hiervan bericht. De gemeente controleert ieder jaar of u nog aan de voorwaarden voldoet.

Wilt u overstappen naar de Gemeentepolis? Dan kunt u zich aan het einde van ieder jaar aanmelden via www.gezondverzekerd.nl.

Let op: heeft u een betalingsachterstand? Dan is overstappen niet mogelijk. Probeer een betalingsafspraak te maken met uw zorgverzekeraar. Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact op met de Sociale Poort

Contact opnemen kan via telefoonnummer 0344 - 637 220 (openingstijden). Of u stuurt een e-mail naar socialepoort@tiel.nl.