Uittreksel persoonsgegevens BRP

De gemeente Tiel houdt gegevens over haar inwoners bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Soms heeft u een uittreksel van deze persoonsgegevens nodig. In het uittreksel staan in ieder geval uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum.

Aanvragen

Een uittreksel uit de BRP kunt u op drie manieren aanvragen:

 • Digitaal
  U kunt het uittreksel online aanvragen en krijgt het per post thuisgestuurd.
 • Persoonlijk
  Voor het aanvragen van een uittreksel kunt u zelf langskomen op het stadhuis met een geldig legitimatiebewijs. Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Dan heeft u een schriftelijke machtiging en een origineel legitimatiebewijs van uzelf en de aanvrager nodig. De persoon voor wie u het uittreksel aanvraagt vult het Machtigingsformulierexterne-link-icoon in en ondertekent het.
 • Schriftelijk
  U kunt een uittreksel ook schriftelijk aanvragen. Dit kan per brief of door gebruik te maken van het Aanvraagformulierexterne-link-icoon.

  Bent u advocaat of notaris?
  Er is een aparte procedure voor advocaten en notarissenexterne-link-icoon

U kunt voor het persoonlijk aanvragen van een uittreksel BRP alleen op afspraak bij het Stadhuis terecht. 

Doel

Het is van belang om aan te geven waar u het uittreksel voor nodig heeft en wat hierop moet komen te staan

Internationaal

Heeft u het uittreksel of de verklaring nodig voor het buitenland, dan kan een internationale versie worden gemaakt. Deze is dan meertalig.

Hoe lang duurt het?

Vraagt u het uittreksel persoonlijk bij de balie aan? Dan krijgt u het meteen mee. Dit geldt ook als u iemand hiervoor machtigt. Vraagt u het online of schriftelijk aan? Dan stuurt de gemeente het uittreksel per post toe. Het duurt dan een aantal dagen voor u het uittreksel in huis heeft.

Gegevens

Het is van belang dat uw gegevens in de BRP juist en volledig zijn. Het uittreksel is niet geldig als de gegevens die erop vermeld staan niet meer kloppen.

Twijfelt u? Neem dan contact op met de gemeente, telefoon (0344)  637 111.

Kosten

U betaalt voor een uittreksel BRP in 2024

BeschrijvingPrijs Betaalmethode
Uittreksel BRP online met DigiD€ 11,95U betaalt via iDEAL.
Uittreksel BRP schriftelijk of persoonlijk€ 15,00U betaalt direct met pin (of contant).

Vraag je uittreksel altijd via de gemeente aan. Dit is goedkoper en sneller. Er zijn bedrijven actief die voor jou een uittreksel kunnen aanvragen. Bij deze bedrijven betaal je altijd meer dan bij de gemeente zelf.