Vergoeding kosten medisch afval

Heeft u extra afvalkosten omdat u medisch afval heeft? En woont u nog zelfstandig? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor die extra afvalkosten.

Let op: op 1 januari 2022 start AVRI in onze gemeente met het apart inzamelen van wegwerpluiers en incontinentiemateriaal. Incontinentiemateriaal kunt u dan gratis weggooien in de centrale verzamelcontainers in de buurt van winkelcentra en/of supermarkten. De vergoeding afvalkosten voor incontinentiemateriaal vervalt dan. De vergoedingsregeling voor de afvalkosten van ander medisch afval blijft bestaan .

Meer weten over het apart inzamelen van wegwerpluiers en incontinentiemateriaal.


Voor het aanvragen van compensatie gebruikt u het aanvraagformulier dat u kunt downloaden.

Aanvraagformulier downloaden (PDF, 75.36 KB)

LET OP: op 1 januari start Avri in onze gemeente met het apart inzamelen van wegwerpluiers en incontinentiemateriaal. De vergoeding hiervoor vervalt dan. Wilt u meer weten over de aparte inzameling van incontinentiemateriaal na 1 januari 2022? Kijk dan op de pagina over dit onderwerp.


  • Heeft u medisch afval, zoals nierdialyse- en stomamateriaal? Dan krijgt u een vergoeding voor één extra inworp per week. Dat zijn 52 extra inworpen van een 30 liter zak per jaar.

De vergoedingen zijn gebaseerd op de tarieventabel afvalstoffenheffing.

Uitzonderingen

U heeft geen recht op deze regeling als u:

  • in een verzorgings- of verpleegtehuis woont. U betaalt dan zelf geen afvalstoffenheffing meer. U heeft dus ook geen extra kosten voor het afval van incontinentiemateriaal en ander medisch afval;
  • gebruik maakt van de meerkostenregeling. In de meerkostenregeling wordt rekening gehouden met extra afvalkosten door medisch afval.

U kunt over het hele jaar de vergoeding aanvragen. 

U kunt het aanvraagformulier downloaden. U kunt deze uitprinten, invullen en ondertekenen.

Of u verstuurt het per post naar: 

Gemeente Tiel
Sociale Poort/bijzondere bijstand
Antwoordnummer 304
4000 VB Tiel 

Heeft u nog vragen? Dan kunt u bellen naar 0344 - 637 220 (openingstijden).