Zorg

Vragen en antwoorden over zorg voor vluchtelingen uit Oekraïne

Als u leefgeld ontvangt worden alle zorgkosten voor medisch noodzakelijke zorg vergoed. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Let op: voor volwassenen wordt niet alle tandzorg vergoed. Informeer voor de behandeling wat u zelf moet betalen. Uitgebreide informatie over medische zorg vindt u in het Oekraïens en Russisch op de website van de zorgverzekeringslijn

Vanaf 1 juli 2022 hoeft u  geen zorgverzekering meer af te sluiten als u werkt. Alle zorgkosten voor medisch noodzakelijke zorg worden vergoed vanuit de Regeling Medische zorg Ontheemden uit Oekraïne (RMO). U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Let op: voor volwassenen wordt niet alle tandzorg vergoed. Informeer voor de behandeling wat u zelf moet betalen. Uitgebreide informatie over medische zorg vindt u in het Oekraïens en Russisch op de website van de zorgverzekeringslijn.

Bent u gevlucht uit Oekraïne, dan heeft u in Nederland recht op medische zorg. Bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, verloskundige of het ziekenhuis. Hier hoeft u zelf niet voor te betalen.