Het nog te bouwen Veilingkwartier in Tiel van bovenaf gezien in een art impression

Bestemmingsplan Veilingkwartier onherroepelijk

28 maart 2024
Nieuws

Vandaag heeft de Raad van State de gemeente ingelicht dat het bestemmingsplan voor het Veilingkwartier onherroepelijk is geworden. Hiermee kunnen de plannen definitief doorgaan.

Bij de Raad van State was een geschil in behandeling tussen de gemeente en een omwonende van de nieuwe woonbuurt Veilingkwartier. Dit betrof de inpassing van de uitrit van de omwonende in het nieuwe plan. De gemeente is met de omwonende in gesprek gegaan en heeft de afspraak gemaakt om samen tot een maatwerkoplossing voor de inpassing te komen. Met deze afspraak trok de bewoner het bezwaar bij de Raad van State in. Daarmee is het bestemmingsplan nu onherroepelijk. 

'Blij met het resultaat'

Wethouder Remco Dijkstra reageert: ''Tiel werkt met het Veilingkwartier aan een prachtige nieuwe woonbuurt. De bezwaren van omwonenden zijn gehoord en we zijn er samen uitgekomen. Dat is vrij bijzonder, zeker als je kijkt naar de impact van het project voor de stad en omgeving. Als college zijn we blij met het resultaat en er eigenlijk best trots op, want nu levert het alleen maar winnaars op.”

Nieuwe woonbuurt

In het Veilingkwartier zijn 325 woningen gepland en is hiermee een van de grootste binnenstedelijke inbreidingsplannen van Tiel en omgeving. Een prachtige nieuwe woonbuurt, dicht tegen het station aan, dat ontwikkeld wordt samen met BPD en wooncorporatie Thius. In het Veilingkwartier komen een mix van grondgebonden woningen en appartementen, zowel koop als huur. Na de zomer van 2024 start de verkoop van de woningen. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners eind 2025 verhuizen naar deze prachtige plek.