Nieuwsoverzicht

RSS-feed
 • Coffeeshop moet drie maanden dicht

  Een coffeeshop in Tiel wordt voor een periode van 3 maanden gesloten. De burgemeester neemt deze bestuurlijke maatregel omdat de handelsvoorraad in de coffeeshop ruim drie keer zo groot was als toegestaan.

  Sticker op deur met tekst Deze ruimte is verzegeld op last van de burgemeester
 • Tielse raad verschuift vergadering voor Oranje

  In verband met de halve finalewedstrijd van Oranje tegen Engeland komende woensdag verschuift de gemeente Tiel de raadsvergadering naar dinsdagavond 9 juli 2024. Dat heeft de burgemeester maandag besloten. Dit geeft de volksvertegenwoordigers de nodige rust om de financiële stand van zaken van de gemeente goed te bespreken en ook van het voetbal te genieten.

 • Resultaten inwonersonderzoek over de dienstverlening van de gemeente Tiel

  In april en mei hebben we een onderzoek gedaan onder onze inwoners. Ruim 700 inwoners vulden de vragenlijst in. Hierdoor weten we nu wat u van onze dienstverlening vindt en wat u graag verbeterd ziet. De resultaten kunt u in het onderzoeksrapport terugvinden.

 • Parkeerders Bleekveld straks naar WLP

  Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week besloten dat vergunninghouders voor het Bleekveld tijdelijk de mogelijkheid krijgen om een parkeervergunning aan te vragen voor de Westluidense Poort of de combinatie Waalkade-Taluud. Dit in verband met de aanstaande woningbouw op het Bleekveld.

  parkeergarage met allemaal geparkeerde auto's. De pilaren zijn goudkleurig met allemaal huizen erop.
 • Aangepaste openingstijden balies ontvangst en burgerzaken

  Balies ontvangst en burgerzaken zijn op woensdag 3 juli gesloten. Het is op deze dag niet mogelijk om aangevraagde reisdocumenten en rijbewijzen op te halen. Dit geldt ook voor spoedaanvragen, reisdocumenten en rijbewijzen.

  Voorkant stadhuis met parkeerplaatsen ervoor
 • Van gevonden objecten naar gevonden verhalen

  Presentatie over de opgravingen in Tiel.

 • Flinke premie voor winkels die naar Tiel komen

  Tiel werkt hard aan het opknappen van de binnenstad. De gemeente wil ook graag bijdragen aan een mooi en veelzijdig winkelaanbod. Ondernemers die zich in de stad willen vestigen of die van een zijstraat naar het hoofdwinkelgebied verhuizen, kunnen daarom een flinke premie krijgen.

  links vrouw in lichtblauw pak steekt duim op, rechts man in grijs pak toont folder
 • Tiel vult spaarpot voor de toekomst met overschot 2023

  De gemeente Tiel sluit 2023 af met een positief resultaat van ruim 5 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarstukken 2023 die deze week door het college van burgemeester en wethouders zijn vastgesteld. Het college stelt voor om het overschot grotendeels toe te voegen aan de reserve.

 • Burgemeester sluit woning aan de Hilversumstraat in Tiel

  Op zondag 16 juni is op besluit van burgemeester Frank van der Meijden van Tiel een woning aan de Hilversumstraat in Tiel gesloten. De bewoners zijn de toegang ontzegd. Dit naar aanleiding van een aantal incidenten waarbij de openbare orde en de veiligheid van de omgeving werden verstoord.

  Stockfoto, rood afzetlint. Foto: Marek Studzinski.
 • Tiel investeert met positief saldo en positieve energie

  De eerste voortgangsrapportage van 2024 laat zien dat de gemeente Tiel mooi op koers ligt met de voorgenomen acties uit de begroting. Volgens de prognose is er aan het eind van het jaar een overschot van bijna negen ton. De Perspectievennota voor 2025 staat in het teken van verder investeren in de Tielse samenleving, infrastructuur en woningbouw.

  Kruispunt: links een witte bestelbus, rechtsvoor een groot zebrapad en daar loopt een meneer over.