Nieuwsoverzicht

RSS-feed
 • Mijlpaal voor Flipje en Streekmuseum

  Vanaf zaterdag is de nieuwe presentatie Fruitstad aan de Waal te bewonderen in het Flipje en Streekmuseum. De tentoonstelling werd officieel geopend door gedeputeerde Peter Drenth namens de provincie Gelderland en wethouder Dave Verbeek van Tiel.

  Drie mannen in pak en een jongetje in een Flipje pak houden twee grote sleutels vast
 • Handen af van onze medewerkers: Burgemeester spreekt zich uit

  De gemeente Tiel wil paal en perk stellen aan mensen die medewerkers intimideren en bedreigen. Dat stelt de nieuwe burgemeester van Tiel, Frank van der Meijden. Hij doet dit na een incident dat donderdag 22 februari plaatsvond. Een Tielenaar bedreigde per telefoon een medewerker van het klantcontactcentrum van de gemeente.

  Voorkant van het Stadhuis van Tiel
 • Nieuwe burgemeester geïnstalleerd

  Donderdagavond 15 februari verwelkomde gemeente Tiel haar nieuwe burgemeester. De officiële installatie van de heer Frank van der Meijden vond plaats in de Agnietenhof in Tiel. De beëdiging werd gedaan door Henri Lenferink, waarnemend commissaris van de Koning in de provincie Gelderland.

  Drie mensen op podium met rug naar publiek
 • Alle Tielse kinderen een zwemdiploma

  Recent was het nog in het nieuws: het aantal kinderen zonder zwemdiploma in Nederland neemt schrikbarend toe. De gemeente Tiel vindt zwemvaardigheid belangrijk voor de gezondheid en veiligheid van kinderen.

  Kinderen in kleding spring in het water van een zwembad. Ook hangen er vlaggetjes in het zwembad, een slinger
 • Weggeefmarkt voor minima in Clubhuis Tiel

  Afgelopen week is de Mini Minimamarkt of M3 geopend in het Clubhuis Tiel aan de Peppellaan in Tiel-Oost. Een initiatief van stichting InNatura. Deze organisatie helpt mensen met weinig middelen op verschillende manieren aan onder meer kleding, voeding en huishoudelijke artikelen.

  Een minimarkt binnen met mensen achter tafels die met bakken met kleding staan.
 • Gemeente Tiel kan door met plannen Anders Wonen en Park Lingerijck

  De gemeente Tiel is in het gelijk gesteld door de Raad van State over het bestemmingsplan voor Anders Wonen en Park Lingerijck. Alle bezwaren zijn ongegrond verklaard. Hiermee blijft het bestemmingsplan in stand dat door de gemeenteraad is vastgesteld op 15 december 2021.

  Met een drone in beeld gebracht waar het park Lingerijck gaat komen. Op het pad zie je drie mensen lopen.
 • Vlinderroute van Tiel naar Eck en Wiel

  Het gonst in Rivierenland van de initiatieven voor een mooiere omgeving die beter is voor planten en dieren. Afgelopen week was de startbijeenkomst van de Vlinderroute in de raadszaal. De mensen van de Tielse Vlindertuin hebben hiervoor de handen ineengeslagen met Gonzend Rivierenland.

  Groep mensen staand en zittend op een knie poserend met een tekening in hun handen.
 • Informatie over Basisregistratie Persoonsgegevens

  De gemeenteraad heeft in december 2023 een besluit over de gegevensverstrekking basisregistratie personen Tiel vastgesteld. Hierin staat hoe we omgaan met het delen van gegevens van mensen die in Tiel wonen.

  Basis registratie personen
 • Minder ongevallen met goede verlichting

  Minder ongevallen met goede verlichting Het campagneteam van ‘AAN in het donker’ stond donderdag bij station Tiel. Het team voerde veel gesprekken met fietsers over het belang van een goed werkende fietsverlichting. Twee fietsenmakers waren paraat met hun gereedschap om gebrekkige verlichting te repareren.

  op het station wordt de fiets van een moeder met kind achter in zitje nagekeken op verlichting
 • Werkzaamheden binnenstad hervat

  Met een koude start heeft aannemer Heijmans de werkzaamheden voor het vervangen van het riool en herinrichten van de binnenstad hervat.

  Wegwerkzaamheden, grote gele graafmachine voor het stadhuis, weg ligt open