Nieuwsoverzicht

RSS-feed
 • Buitenkans voor spelen in de Hertogenwijk

  De Hertogenwijk in Tiel krijgt de Buitenkans om meer kinderen aan het spelen en bewegen te krijgen. Tiel mag meedoen aan dit initiatief van de Buitenspeelcoalitie. Met de ondersteuning van deze organisatie en een cofinanciering van maximaal €55.000 kan de gemeente aan de slag om kinderen de speelkansen te bieden die ze verdienen.

  Links een flat en rechts een Cruyff Court met twee fietsen ernaast
 • College Tiel gaat voor nieuwe ontsluitingsweg

  Het college heeft de afgelopen tijd een haalbaarheidsstudie naar een nieuwe ontsluitingsweg voor Tiel uitgevoerd. Hieruit blijkt dat een nieuwe ontsluitingsweg belangrijk is om de verwachte groei van Tiel mogelijk te maken. Het college heeft op 14 mei 2024 besloten om de meest zuidwestelijke variant, alternatief vijf, voor te stellen richting de gemeenteraad. Ook kunnen belanghebbenden de komende tijd hun zienswijze/mening geven.

  Met drone recht boven een rotonde en in de rotonde zit een fietsrotonde, duidelijk zichtbaar door het rode fietspad.
 • GroenLinks Tiel draagt Jur Marringa voor als kandidaat-wethouder

  Met het vertrek van wethouder Erika Spil wegens gezondheidsredenen is een vacature ontstaan in het college van B&W van de gemeente Tiel. De Tielse GroenLinks fractie draagt Jur Marringa voor als opvolger van Erika Spil.

  Portret, man met kort grijs krullend haar en een heel kleurrijk bonte blouse
 • Maatregelen tegen organisator illegaal feest in Tiel en aankondiging sluiting woning

  In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 april kreeg de politie informatie dat er een illegaal feest plaats zou vinden op de Edisonstraat. De politie ontving ook meldingen van geluidsoverlast. De politie ging ter plaatse en trof in het leegstaande pand een groot aantal bezoekers aan. De bezoekers van het feest hadden het pand gekraakt en leken onder invloed van drank en/of drugs. De organisator van het feest krijgt een last onder dwangsom opgelegd.

  pillen in drie kleuren
 • Video: Dodenherdenking in Tiel

  Op verschillende plekken in de gemeente zijn zaterdag 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Ook werden de burgers en militairen die na de oorlog in oorlogssituaties en vredesoperaties zijn omgekomen of vermoord herdacht.

  Heel veel mensen bij een kerk met allemaal een paraplu
 • Tiel presenteert actieplan voor verkeer en parkeren

  Een veilige, bereikbare, leefbare en gastvrije stad. Dat zijn de uitganspunten van het actieplan Mobiliteit Tiel 2024-2025 dat het college van burgemeester en wethouders Tiel deze week heeft goedgekeurd. Hierin zijn de belangrijkste verkeers- en parkeermaatregelen opgenomen die de komende periode aan die doelstellingen gaan bijdragen.

  asfalteren van wegen. Groot kombord van Tiel rechts in beeld
 • Eerste Koningsdagontbijt groot succes

  Voor het eerst hield Tiel het Koningsdagontbijt. Een moment om alle gedecoreerden namens het stadsbestuur uitdrukkelijk te bedanken voor hun jarenlange inzet voor de maatschappij.

  In een kerk staan heel veel ronde tafel waar mensen aan het ontbijten zijn. Foto is van bovenaf genomen
 • Zeven Tielenaren ontvangen een Koninklijke onderscheiding

  Tijdens de Lintjesregen hebben zeven Tielenaren een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Met de bus reed de burgemeester rond in de gemeente om bij alle gedecoreerden langs te gaan en iedereen persoonlijk te feliciteren en het lintje op te spelden. Gefeliciteerd allemaal!

  mensen
 • Succesvolle integrale controle bij maaltijdbezorgers

  In samenwerking met de Arbeidsinspectie (NLA), de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA), Avri Toezicht en Handhaving, en de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) is op woensdag 17 april een integrale controle uitgevoerd bij maaltijdbezorgers in onze regio. De resultaten zijn positief en tonen aan dat de ondernemers de meeste zaken goed op orde hebben.

  Zwarte fiets met achterop een kist waar maaltijden in kunnen worden bezorgd.
 • Gemeente Tiel ontvangt certificaat Veilig Buitengebied

  Op donderdag 18 april 2024 heeft burgemeester Van der Meijden samen met betrokken partners het certificaat Veilig Buitengebied in ontvangst genomen. Dit certificaat is het resultaat van een gezamenlijke aanpak van de gemeente, ondernemers, inwoners en partners om het buitengebied veiliger te maken.

  Groep mensen staan in een buitengebied. Ze hebben allemaal een blauw certificaat vast. De burgemeester staat rechts en houdt samen met een vrouw met rood jasje een heel groot blauw certificaat vast.