De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. De leden van de gemeenteraad (raadsleden) nemen alle beslissingen die voor de gemeente van belang zijn.
Dagelijks bestuur van de gemeente Tiel: wie zijn de burgemeester en de wethouders en wat doen ze? Besluitenlijsten, coalitieakkoord en contact.
Een aantal commissies en raden adviseert het college van burgemeester en wethouders. Deze commissies en raden bestaan meestal uit inwoners van de gemeente.
Wilt u bestaande documenten openbaar zien voor iedereen, dan kunt u een Woo-verzoek indienen.
De bekendmakingen van de gemeente Tiel staan op www.overheid.nl.
Van 6 tot en met 9 juni 2024 zijn er weer verkiezingen voor het Europees Parlement. Deze vinden om de 5 jaar plaats. Inwoners van landen uit de Europese Unie kiezen door te stemmen de leden van het Europees Parlement. Door te stemmen beslist u mee over de toekomst van de Europese Unie.
De gemeente Tiel maakt via deze pagina de (voorgenomen) uitgifte van gemeentelijke onroerende zaken (grond en opstallen) bekend. Het gaat hier zowel om onroerende zaken die door middel van een openbare selectieprocedure worden uitgegeven als om uitgiften waarbij deze procedure niet is gevolgd (één-op-één uitgiften).
De gemeente Tiel heeft een strategische visie ontwikkeld die richting geeft aan de toekomstige programmabegroting en de daarbij behorende uitgewerkte beleidskaders toetst.
Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente
Diverse beleidsplannen, uitvoeringsbesluiten en regels van de gemeente Tiel op een rij. Verordeningen staan op www.overheid.nl.
In de begroting geven we u inzicht in onze speerpunten, activiteiten en plannen.