Burgernet

Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, gemeenten, openbaar ministerie en politie. De bedoeling van het netwerk is de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. De gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken daarbij graag samen met u. Samen met u vergroten we de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven.

Burgernetactie

Zodra er een melding binnenkomt van bijvoorbeeld een vermist kind, een overval of een inbraak, kan de meldkamer van de politie een Burgernetactie starten. Het gaat dan om dringende zaken, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan diefstal, doorrijden na een aanrijding, beroving of vermiste personen.

Deelnemers

Deelnemers in de buurt ontvangen een actiebericht (spraak- of sms-bericht) met het verzoek uit te kijken naar een persoon, of een voertuig. Heeft u informatie over de Burgernetactie? Dan kunt u bellen met 0900 - 88 44 tegen lokaal tarief. Die informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt. Bij spoed belt u altijd het alarmnummer 112. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de actie.

Meedoen met Burgernet?

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Download vandaag nog de Burgernetapp. De app maakt gebruik van de GPS-locatie van uw telefoon. U krijgt dan een melding van acties bij u in de buurt.

De spraak-/sms-berichten van Burgernet worden in de loop van 2023 vervangen door de actieberichten via de Burgernetapp. Ontvang u nog spraak- of sms-berichten van Burgernet? Download de Burgernetapp, hierin kunt u de spraak-/sms-berichten uitschakelen.

Privacy

Als u zich aanmeldt, worden uw gegevens opgeslagen in een database van het beveiligde netwerk van de politie. Uw persoons- en locatiegegevens worden uitsluitend gebruikt voor de inzet van Burgernet. Deze gegevens worden niet gedeeld met anderen. Draag uw steentje bij en word deelnemer van Burgernet!