Digitale bezoekersregeling, schil

Woont u in een gebied waar vergunningparkeren geldt? Dan kunt u met de digitale bezoekersregeling uw bezoek tegen een lager tarief laten parkeren. U koopt vooraf parkeertegoed in. Als er bezoek komt, meldt u het kenteken van uw bezoek aan en af via mijn.2park.nl. De kosten worden van uw tegoed gehaald.

Hoe werkt het?

Maximaal aantal parkeeruren
Als bewoner van de schil (zone 1 t/m 6) krijgt u maximaal 480 parkeeruren per jaar. Uw bezoek kan hiermee tegen een lager tarief parkeren. Het tarief is € 0,20 per uur. U kunt maximaal 5 voertuigen tegelijkertijd aanmelden. Een parkeeractie kunt u alleen starten als u beschikt over tegoed in 2Park.

Waar mag uw bezoek parkeren?
Uw bezoek kan parkeren in de zone waar u woont.

Flyer digitale bezoekersregeling

Hoe meld ik mijn bezoek aan?

Voor het gebruik van de 2Park app heeft u een 2Park account nodig. Wanneer u inlogt kunt u uw bezoek aanmelden via een nieuwe parkeeractie. Voer het kenteken in van uw bezoeker en vermeld de starttijd en eventueel de eindtijd. Wanneer een parkeeractie niet door u wordt beëindigd zal de parkeeractie automatisch aan het eind van de dag worden gestopt.

Aanmelden e-loket
Om gebruik te kunnen maken van 2Park, de digitale bezoekersregeling, is het nodig dat u zich eerst aanmeldt op het e-loket Parkeren. Daarin kunt u aangeven dat u gebruik wilt maken van de digitale bezoekersregeling. Deze stap is nodig, omdat u uw e-mailadres eerst moet registreren voor u gebruik kunt maken van de digitale bezoekersregeling. Vanuit het e-loket krijgt u dan een e-mail met de gegevens om in te loggen op 2Park.

Aanmelden op het e-loket kan via de link www.tiel.nl/parkeerloketexterne-link-icoon. Met uw DigiD kunt u hier inloggen. Wanneer u bent ingelogd op het e-loket, gaat u naar “aanvraagbare producten”. Daar klikt u op “bezoekersregeling.” U ontvangt nu een mail in uw mailbox. Klik op de link om een account aan te maken bij 2Park.

Tegoed opwaarderen
Zonder tegoed in 2Park kunt u geen parkeeractie starten. Het is daarom noodzakelijk dat u eerst u tegoed opwaardeert. Het opwaarderen in de app gaat met iDeal. Dit doet u als volgt:

  • Ga naar menu.
  • Klik op “opwaarderen”.
  • Kies het bedrag en klik op “betaal”.
  • U kunt nu betalen via iDeal.

Beschikt u niet over internetbankieren? Neem dan contact met ons op via het algemene telefoonnummer: 0344 - 637 111 of stuur een mail naar parkeervergunning@tiel.nl.

Geen computer/internet?

Heeft u geen computer of internet? Misschien is er iemand in uw omgeving die wel internet heeft en u kan helpen. Als dit niet mogelijk is kunt u gebruik maken van de telefonische bezoekersregeling. Wilt u hier gebruik van maken? Maak dan een afspraakexterne-link-icoon om langs te komen op het stadhuis.