Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is een gereserveerde parkeerplaats bij uw woning. Bij uw parkeerplaats komt een verkeersbord en een bord met uw kenteken erop. Andere bestuurders mogen hun auto hier niet parkeren. U kunt alleen een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft.

Aanvragen

Vul het aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaatsexterne-link-icoon volledig in en stuur deze op naar het Stadhuis (Postbus 6325, 4000 HH Tiel). U mag deze ook afgeven aan de receptie van het Stadhuis. Lukt het u niet om het aanvraagformulier in te vullen? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op via 0344- 637 111.

Voorwaarden

  • U bent inwoner van de gemeente Tiel.
  • U heeft een geldig rijbewijs (bij een bestuurderskaart).
  • U heeft een gehandicaptenparkeerkaart die langer dan 6 maanden geldig is.
  • Het kentekenbewijs staat op uw naam of op de naam van uw medebewoner.
  • U kunt niet op eigen terrein parkeren (garage, oprit).
  • De parkeerdruk nabij uw woning is er hoog, waardoor u regelmatig niet dichtbij uw woning kan parkeren. Dit wordt getoetst door middel van een parkeerdrukmeting. 
  • De gehandicaptenparkeerplaats mag de verkeersveiligheid in de buurt niet verstoren. 

Kosten

De kosten voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken zijn € 451,-. Bij een afwijzing krijgt u € 75,10 terugbetaald. 

Kenteken wijzigen

Als u een andere auto koopt, moet het kenteken op het onderbord worden aangepast. U kunt het nieuwe kenteken doorgeven via parkeervergunning@tiel.nl of bel naar 0344-637 111. Het aanpassen van het onderbord kost € 78,65.

Verhuizen

Verhuist u binnen de gemeente Tiel dan kan uw gehandicaptenparkeerplaats misschien mee naar uw nieuwe adres. Hiervoor onderzoeken we eerst de parkeerdruk. De kosten hiervoor zijn € 216,00. Bij een afwijzing krijgt u € 36,00 terugbetaald.