Grote sticker over pand met de tekst deze ruimte is verzegeld op last van de burgemeester

Gemeente Tiel treedt kordaat op tegen drugshandel en -bezit

13 maart 2024
Nieuws

Burgemeester Frank van der Meijden heeft recentelijk drie gevallen van drugshandel en -bezit aangepakt. Samen met politie en OM wordt samengewerkt in de strijd tegen ondermijning. In alle situaties is resoluut opgetreden om de veiligheid van onze inwoners te waarborgen. 

De volgende maatregelen zijn genomen:

  1. Sluiting van een bedrijfspand voor 1 jaar: Een bedrijfspand waarin grote hoeveelheden verdovende middelen en grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aangetroffen wordt gesloten voor 1 jaar vanaf 13 maart 2024. Dit krachtige signaal laat zien dat drugshandel niet wordt getolereerd in onze gemeente.
  2. Sluiting van een huurwoning voor 3 maanden: De politie onderzocht de woning en vond onder andere Ketamine, MDMA, 2MMC, GHB, illegaal vuurwerk en op vuurwapens lijkende voorwerpen. De huurwoning wordt gesloten voor een periode van 3 maanden vanaf 13 maart 2024. Hiermee beschermen we onze inwoners tegen de negatieve gevolgen van drugsgerelateerde activiteiten.
  3. Last onder dwangsom voor een drugsdealer: Twee dealers die openlijk drugs verhandelde in de openbare ruimte worden strafrechtelijk vervolgd door politie en OM. De burgemeester heeft de beide personen een last onder dwangsom opgelegd. Dit toont aan dat we vastberaden zijn om onze straten veilig te houden.

Burgemeester Van der Meijden verklaart: “Drugshandel en -bezit zijn onacceptabel in onze gemeente. Dit brengt grote risico's met zich mee voor de volksgezondheid, de openbare orde en de veiligheid. Daarom treden we hier hard tegen op, samen met onze partners. We roepen alle inwoners op om verdachte signalen te melden. Samen kunnen we een veilige samenleving creëren.”

Meld Misdaad (Anoniem)

De gemeente, de politie en het OM roepen de inwoners van Tiel op om alert te zijn op signalen van ondermijning en deze te melden bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Een melding kunt u ook online doen via de website van Meld Misdaad Anoniemexterne-link-icoon. Uw tip wordt doorgezet naar de politie maar uw gegevens worden niet gedeeld. Voorbeelden van signalen om te melden zijn: een onverklaarbaar hoog inkomen, veel contant geld, dure aankopen, overlast van drugsgebruikers of -dealers, een sterke wietlucht, afgeplakte ramen, veel aanloop of nachtelijk bezoek of onbekende personen in de buurt.