Gemeentepolis

Iedereen heeft recht op goede zorg. Ook als u een laag inkomen heeft. Daarom biedt de gemeente Tiel samen met Menzis de Gemeentepolis aan. Een complete zorgverzekering waar de gemeente aan meebetaalt. Zo blijft de premie betaalbaar en bent u goed verzekerd.

Drie aanvullende pakketten

Een basis zorgverzekering is verplicht in Nederland. Sommige kosten worden niet vergoed via de basisverzekering. Iedere zorgverzekeraar biedt ook aanvullende pakketten aan.

Speciaal voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente samen met Menzis drie aanvullende verzekeringen samengesteld. Dit is een collectieve zorgverzekering. Deelnemers krijgen korting op de aanvullende verzekering.

In de collectieve zorgverzekering zijn extra vergoedingen opgenomen. Heeft u weinig zorgkosten dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze. Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u veel zorgkosten kies dan voor GarantVerzorgd 3.

Is uw inkomen net te hoog voor de Gemeentepolis? En heeft u toch medische kosten die de zorgverzekering niet vergoedt? Neem dan contact op met de gemeente wat de mogelijkheden zijn. Soms vergoedt de gemeente een deel van deze kosten via bijzondere bijstand.

Hoe kom ik in aanmerking?

U komt voor de Gemeentepolis in aanmerking als u een laag inkomen hebt. U heeft een laag inkomen als het netto gezamenlijk inkomen van u en uw eventuele partner lager is dan 110% van de bijstandsnorm. Als u zich aanmeldt voor de Gemeentepolis, krijgt de gemeente hiervan bericht. De gemeente controleert ieder jaar of u nog aan de voorwaarden voldoet.

Wilt u overstappen naar de Gemeentepolis? Dan kunt u zich aan het einde van ieder jaar aanmelden via www.gezondverzekerd.nlexterne-link-icoon.

Let op: heeft u een betalingsachterstand? Dan is overstappen niet mogelijk. Probeer een betalingsafspraak te maken met uw zorgverzekeraar. Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact op met de Sociale Poort

Contact opnemen kan via telefoonnummer 0344 - 637 220 (openingstijden). Of u stuurt een e-mail naar socialepoort@tiel.nl.

Spreekuren met overstapcoach

Er zijn dit jaar weer spreekuren op het stadhuis. Wilt u graag hulp bij het overstappen naar de Gemeentepolis? Dan helpen de overstapcoaches van Menzis u graag.

U moet een afspraak maken voor het spreekuur. De spreekuren zijn op:

  • 14 december van 9:00-12:00 uur
  • 20 december van 14:00-17:00 uur

Bel naar 0344-637 111 om een afspraak met een overstapcoach te maken.

Wat neemt u mee naar het spreekuur?

  • Uw loonstrookje of overzicht van uw uitkering (en eventueel van uw partner)
  • Uw Burgerservicenummer (BSN) (en die van uw eventuele partner en/of kinderen). Dit staat op het legitimatiebewijs
  • De zorgpolis van uw huidige zorgverzekering
  • Uw bankrekeningnummer
  • Uw e-mailadres