Stukje van de auto, alleen een band te zien. Deze is lek. Auto is grijs en er druipt water af.

Maatregelen na incidenten met agressie en drugs

17 april 2024
Nieuws

In de afgelopen periode heeft onze gemeente te maken gehad met diverse incidenten waarbij we de hulp van onze inwoners hebben ingeroepen. Uw oren en ogen zijn en blijven belangrijk dus blijf verdachte situaties melden. In samenwerking met politie en het Openbaar Ministerie (OM) wordt opgetreden om de veiligheid van onze inwoners te waarborgen.

In de afgelopen week kregen we weer te maken met incidenten. Zo werden autobanden lek geprikt in de omgeving van het station in Tiel. Afgelopen weekend was het raak in het centrum, daar werden auto’s bekrast en ruiten vernield. Burgemeester Van der Meijden: “Dit soort vandalisme tolereren we niet en laten we dan ook niet ongestraft. Dus heeft u iets gezien rondom deze incidenten? Meld dit dan bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem. Blijf verdachte situaties melden. Alleen zo kunnen we samen onze samenleving beschermen.” 

Veiligheid en leefbaarheid belangrijk

Vanuit de gemeente vinden we de veiligheid en leefbaarheid in uw wijk belangrijk. Ervaart u overlast? Bijvoorbeeld door gebruik van alcohol op straat, rondhangende jeugd of zwervers? Meld dit dan bij gemeente Tiel via 0344-637 111 of mail naar gemeente@tiel.nl. Kijk voor meer informatie over het melden van overlast op onze website: www.tiel.nl/melding-makenexterne-link-icoon

Samen met politie en het Openbaar Ministerie (OM) treden we op in de strijd tegen ondermijning en criminaliteit. De volgende maatregelen zijn genomen om te zorgen voor veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente:

 1. Gebiedsontzegging voor agressieve persoon.
  Een persoon heeft agressie en geweld gebruikt tegen onze toezichthouders. Als gemeente leggen we deze persoon een gebiedsontzegging op. Dit betekent dat deze persoon gedurende een bepaalde periode niet welkom is in specifieke gebieden binnen onze gemeente. We nemen deze maatregel om de veiligheid van onze inwoners en medewerkers te waarborgen.
 2. Woning in wijk Passewaaij gesloten na drugsvondst.
  In een woning is cocaïne aangetroffen. Als gevolg hiervan hebben we het voornemen om de woning voor een periode van drie maanden te sluiten. Dit besluit is genomen om de openbare orde te herstellen en onze buurt te beschermen.
 3. Last onder dwangsom voor drugshandelaren.
  De twee eigenaren van de woning, waar drugs is gevonden, hebben gedeald met drugs. Daarom krijgen zij een last onder dwangsom opgelegd. Dit houdt in dat zij een boete krijgen als ze opnieuw betrokken zijn bij het dealen met drugs. We willen hiermee een duidelijk signaal afgeven dat drugshandel niet wordt getolereerd in onze gemeente.
 4. Sluiting van garagebox aan de Buitenbulkweg.
  De eigenaar van een garagebox had 1,7 kilo softdrugs opgeslagen. Deze garagebox wordt voor een periode van 12maanden gesloten. Bezit van softdrugs is niet toegestaan. 

We blijven nauw samenwerken met de politie en het Openbaar Ministerie om criminaliteit effectief aan te pakken. Samen met onze inwoners streven we naar een veilige en leefbare omgeving voor iedereen.

Meld Misdaad (Anoniem)

De gemeente, de politie en het OM roepen de inwoners van Tiel op om alert te zijn bij verdachte situaties en deze te melden bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Een melding kun je ook online doen via de website van Meld Misdaad Anoniem. Jouw tip wordt doorgezet naar de politie maar jouw gegevens worden niet gedeeld. Voorbeelden van signalen om te melden zijn: een onverklaarbaar hoog inkomen, veel contant geld, dure aankopen, overlast van drugsgebruikers of -dealers, een sterke wietlucht, afgeplakte ramen, veel aanloop of nachtelijk bezoek of onbekende personen in de buurt.