Marktstandplaats

Wilt u in aanmerking komen voor een marktstandplaats? In de binnenstad van Tiel wordt één keer per week een markt gehouden. De locatie van deze markt is: Varkensmarkt en Plein. Deze markt vindt plaats op zaterdag. Wilt u net als 25 van uw collega’s een standplaats op deze markt? Dan moet u bij de gemeente een vergunning aanvragen.

Hoe werkt het?

De gemeente controleert of er plaats beschikbaar is en of u in aanmerking komt voor de vergunning. Tiel heeft een gebrancheerde markt. Dat wil zeggen dat de gemeente bepaalt hoeveel kramen en welke branches op de markt mogen staan. De gemeente kan uw aanvraag goedkeuren of weigeren. De gemeente hanteert geen wachtlijst.

Standplaatsvergunning

Een marktplaatsvergunning is iets anders dan een standplaatsvergunning. U hebt een standplaatsvergunning nodig als u een standplaats wilt op een openbare plek in de open lucht. Bijvoorbeeld op of aan de openbare weg.

Aanvragen

U kunt het Aanvraagformulier van de Vereniging voor Ambulante Handelexterne-link-icoon downloaden. Vervolgens stuurt u dit formulier naar:

Burgemeester en wethouders van Tiel
Postbus 6325
4000 HH Tiel

Kosten

  • De legeskosten voor het aanvragen van een vergunning bedragen € 40,30 in 2023.
  • De kosten voor het gebruik van een standplaats zijn afhankelijk van de ruimte die u nodig heeft en de huur van het aantal kramen.