Parkeerbon, bezwaar maken tegen

Heeft u geen of te weinig parkeergeld betaald? En hebben de parkeercontroleurs dat vastgesteld? Dan krijgt u na enige tijd een naheffingsaanslag parkeerbelasting. U krijgt deze naheffingsaanslag vanaf 3 juni 2019 alleen nog maar thuisgestuurd. Vanaf die datum vindt u geen bon meer onder uw ruitenwisser.

Namens de gemeente verstuurt Cannock Chase uit Druten de naheffingsaanslag parkeerbelasting. Hierop staat het logo van de gemeente Tiel. In de aanslag staat hoe u kunt betalen. Ook staat er in hoe u bezwaar kunt maken als u denkt dat de naheffing niet klopt.   

 

Heeft u fout geparkeerd, bijvoorbeeld door zonder een vergunning op een parkeerplaats voor een vergunninghouder te parkeren? En hebben de parkeercontroleurs dat vastgesteld? Dan krijgt u na enige tijd een beschikking (parkeerbon). U krijgt deze bon alleen nog maar thuisgestuurd. U vindt geen bon meer onder uw ruitenwisser.

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) verstuurt de beschikkingen voor fout parkeren. In deze beschikking staat hoe u kunt betalen. Ook staat er in hoe u bezwaar kunt maken als u denkt dat de boete niet klopt.    

 

Wilt u bezwaar maken tegen een naheffingsaanslag parkeerbelasting? Dat kan op drie manieren:

  • Digitaal via DigiD: Aanvragen met DigiD, OF
  • Schrijf een brief waarin u bezwaar maakt tegen de naheffingsaanslag. Dat noemen we een bezwaarschrift. Stuur het bezwaarschrift naar de heffingsambtenaar van de gemeente Tiel, Postbus 6325, 4000 HH Tiel. OF
  • Gebruik het formulier parkeerbelasting naheffingsaanslag bezwaarschrift. Download dit formulier, print het uit en vul het in. Daarna stuurt u het naar de heffingsambtenaar van de gemeente Tiel, Postbus 6325, 4000 HH Tiel.

LET OP: op de naheffingsaanslag staat een dagtekening. Uw bezwaarschrift moet binnen 6 weken na deze datum zijn ontvangen door de gemeente.

Wilt u bezwaar maken tegen een beschikking/bekeuring van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)? Op de beschikking van het CJIB staat precies wat u moet doen als u bezwaar wilt maken.