Parkeervergunning binnenstad, bewoners

Woont u in de binnenstad en heeft u een eigen auto, bedrijfswagen of leaseauto? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. U moet dan wel ingeschreven staan in de Basisregistratie personen (BRP) op het betreffende adres in de binnenstad. De binnenstad is het gebied binnen de stadsgrachten van Tiel. Let op: heeft u een ontheffing om voor uw eigen uitrit te parkeren? Dan komt u niet in aanmerking voor een parkeervergunning met het kenteken dat op de ontheffing staat.

Verschillende soorten parkeervergunningen

Zone centrum
Geldig op de vergunninghoudersplaatsen binnen de stadsgrachten:
1e Achterstraat, 2e Achterstraat, Achterweg bij de appartementen, Sint Walburg, Oliemolenwal, Zoutkeetstraatje, Ambtmanstraat achter de appartementen, Sint Agnietenstraat, Uijen, Oude Haven, Home and Seasons en Tolhuiswal.

Mochten de vergunninghoudersplaatsen vol zijn, dan mag u parkeren op een betaalde parkeerplaats binnen de stadsgrachten. Met uitzondering van de parkeerterreinen en de parkeergarage Westluidense Poort.

 • Maximaal 2 vergunningen per adres
 • Hiervoor geldt een wachtlijst

Betaald parkeren centrum
Geldig op parkeerterrein Bleekveld en bij een parkeermeter in de binnenstad, zonder dat u de meter hoeft te vullen. U hebt geen vaste plaats en kunt zelf bepalen op welke parkeerplaats u uw auto wilt parkeren.

Let op: Vergunningen voor betaalde parkeerplaatsen gelden niet op parkeerterrein Oude Haven, Poort van Santwyck, Parkeergarage Westluidense Poort en ook niet op donderdagavond en zaterdag voor de route Damstraat-Vleesstraat-Gasthuisstraat-Hoogeinde en de Oliemolenwal.

 • Maximaal 2 vergunningen per adres
 • Hiervoor geldt een wachtlijst

Parkeervergunning Gasthuisstraat
Deze parkeervergunning is alleen geldig op de Gasthuisstraat achter de appartementen.
Hiervoor geldt een wachtlijst.

Parkeerterreinen Waalkade/Bleekveld/Taluud

 • Geldig op de parkeerterreinen Waalkade/ Bleekveld/ Het Taluud
 • Hiervoor geldt een wachtlijst

Geïndiceerde zorg
Wanneer u afhankelijk bent van anderen voor (mantel)zorg, dan kunt u voor uw verzorger/zorgverlener een vergunning aanvragen. Hiervoor hebben wij uw indicatie nodig, waarin staat dat de zorg is toegewezen. Voeg deze toe bij de aanvraag.

Aanvragen

Aanvragen kan op twee manieren:

 • U kunt de vergunning online aanvragen
 • U kunt het formulier ophalen op het stadhuis. Uiteraard sturen we het formulier ook graag naar u op. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen via 0344 - 637 111.

Meerdere kentekens op vergunning mogelijk?
Het is mogelijk om meerdere kentekens op één parkeervergunning voor de binnenstad te plaatsen. In het e-loket kunt u meerdere kentekens toevoegen. U kunt per keer maar met 1 voertuig parkeren. Het voertuig dat geparkeerd staat op de vergunninghoudersplaats meldt u aan via 2 park.

Wijzigen parkeervergunning
Als u een andere auto krijgt, moet de parkeervergunning ook worden aangepast. U kunt zelf het kenteken wijzigen in het e-loket. Heeft u een lease-auto of bedrijfsauto? Dan hebben wij ook een kopie van het leasecontract of een verklaring van uw werkgever nodig. Hieruit moet blijken dat u in deze lease- of bedrijfsauto rijdt. In geval van een buitenlands kenteken hebben wij een kopie nodig van het tenaamstellingsgedeelte van het voertuig, waaruit blijkt dat de auto op uw naam staat. Aan het wijzigen zijn geen kosten verbonden. Heeft u geen computer of internet, dan kunt u hiervoor telefonisch een afspraak maken via 0344 - 637 111. Dan passen wij uw vergunning aan.

Heeft u vervangend vervoer, bijvoorbeeld omdat uw auto bij de garage staat? Dan kunt u een extra kenteken toevoegen in het e-loket. Vervolgens meldt u het voertuig waarmee u parkeert aan via 2Park.

Opzeggen parkeervergunning
Gaat u verhuizen? Of heeft u geen auto meer? Dan moet u de parkeervergunning opzeggen. Dit kunt u regelen in het e-loket parkeren. Heeft u geen computer of internet? Dan kan dit ook telefonisch. U ontvangt daarna het teveel betaalde geld terug.

Kosten

 • Alle parkeervergunningen voor bewoners kosten € 80,20  per jaar.
 • Een 2e vergunning kost € 145,50 per jaar.
 • Het wijzigen van een parkeervergunning is gratis.