Parkeervergunning binnenstad, bewoners

Woont u in de binnenstad en heeft u een eigen auto, bedrijfswagen of leaseauto? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. U moet dan wel ingeschreven staan in de Basisregistratie personen (BRP) op het betreffende adres in de binnenstad. De binnenstad is het gebied binnen de stadsgrachten van Tiel. Let op: heeft u een ontheffing om voor uw eigen uitrit te parkeren? Dan komt u niet in aanmerking voor een parkeervergunning met het kenteken dat op de ontheffing staat.

Een vergunning voor een vergunninghoudersparkeerplaats

 • Geldig voor een bepaald weggedeelte
 • Maximaal 2 vergunningen per adres
 • Hiervoor geldt een wachtlijst

Een vergunning voor een betaalde parkeerplaats

 • Geldig op parkeerterrein Bleekveld en bij een parkeermeter in de binnenstad, zonder dat u de meter hoeft te vullen. U hebt geen vaste plaats en kunt zelf bepalen op welke parkeerplaats u uw auto wilt parkeren
 • Let op: Vergunningen voor betaalde parkeerplaatsen gelden niet op parkeerterrein Oude Haven, Poort van Santwyck, Parkeergarage Westluidense Poort en ook niet op donderdagavond en zaterdag voor de route Damstraat-Vleesstraat-Gasthuisstraat-Hoogeinde en de Oliemolenwal
 • Maximaal 2 vergunningen per adres
 • Hiervoor geldt een wachtlijst

Vergunning parkeerterreinen Waalkade/ Bleekveld/ Taluud/ Brugstraat

 • Geldig op de parkeerterreinen Waalkade/ Bleekveld/ Taluud/ Brugstraat
 • Hiervoor geldt een wachtlijst

Vergunning voor uw zorgverlener (geïndiceerde zorg)

Wanneer u afhankelijk bent van anderen voor (mantel)zorg, dan kunt u voor uw verzorger/zorgverlener een vergunning aanvragen. Hiervoor hebben wij uw indicatie nodig waarin staat dat de zorg is toegewezen. Voeg deze toe bij het aanvraagformulier.

Bezoekersregeling

U kunt als bewoner van het centrum bezoekerskaarten kopen. Deze kaarten zitten in een boekje met 10 kraskaarten en worden niet los verkocht. U kunt maximaal 3 boekjes per jaar kopen. Per kraskaart kan 1 dag geparkeerd worden. De kaarten zijn alleen geldig op betaalde parkeerplaatsen in het centrum. Met uitzondering van parkeerterrein Oude Haven, Poort van Santwijck en parkeergarage Westluidense Poort. De bezoekerskraskaarten zijn te koop in het stadhuis. Om aan te tonen dat u in de binnenstad woont, vragen wij u om uw legitimatie (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs).

Alle vergunningen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geldig.

Dit kan op twee manieren:

 • U kunt het aanvraagformulier (pdf, 220 kB) afdrukken, invullen en ondertekend per post aan ons terugsturen.
 • U kunt het formulier ophalen op het stadhuis. Uiteraard sturen we het formulier ook graag naar u op. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen via (0344) 637 111.

Meerdere kentekens op vergunning mogelijk?

 • Het is niet mogelijk om meerdere kentekens op één parkeervergunning voor de binnenstad te plaatsen. Wij verstrekken geen blanco parkeervergunningen (vergunningen zonder kenteken).

Wijzigen parkeervergunning

Als u een andere auto krijgt, moet de parkeervergunning ook worden aangepast. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via (0344) 637 409 of (0344) 637 254. Neem bij uw afspraak uw parkeervergunning en het nieuwe kentekenbewijs mee, dan passen wij uw vergunning meteen aan. Heeft u een lease-auto of bedrijfsauto? Neem dan een kopie van het leasecontract of een verklaring van uw werkgever mee. Hieruit moet blijken dat u in deze lease- of bedrijfsauto rijdt. Aan het wijzigen zijn kosten verbonden.

Heeft u vervangend vervoer, bijvoorbeeld omdat uw auto bij de garage staat? Dan kunt u uw parkeervergunning niet gebruiken. U kunt dan parkeren met een bezoekerskaart of de parkeermeter vullen.  

Opzeggen parkeervergunning

Gaat u verhuizen? Of heeft u geen auto meer? Dan moet u de parkeervergunning inleveren. De parkeervergunning wordt dan opgezegd. U ontvangt daarna het teveel betaalde parkeergeld terug. Uw parkeervergunning is niet overdraagbaar. Dit betekent dat u uw parkeervergunning niet aan iemand anders mag geven. 

Kosten 2020

 • Alle parkeervergunningen voor bewoners kosten € 67,65  per jaar.
 • Een 2e vergunning kost ook € 67,65 per jaar.
 • Het wijzigen van een parkeervergunning kost € 11,35.
 • Een boekje met 10 bezoekerskaarten kost  € 11,25.