Parkeervergunning binnenstad - eerstelijnszorg

Instellingen voor eerstelijnszorg kunnen een parkeervergunning op naam van de instelling aanvragen. Medewerkers (bijvoorbeeld (tand)artsen, wijkverpleegkundigen en maatschappelijk werkenden) kunnen dan zonder tijdslimiet of bijbetaling parkeren in de parkeervakken in de binnenstad om zorg te verlenen.

Aanvragen

  • U kunt de vergunning online aanvragen via het e-loket parkeren
  • U kunt het formulier ophalen op het stadhuis. Uiteraard sturen we het formulier ook graag naar u op. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen via 0344 - 637 111.

Meerdere kentekens op vergunning mogelijk?
Het is mogelijk om meerdere kentekens op één parkeervergunning voor de binnenstad te plaatsen. In het e-loket parkeren kunt u meerdere kentekens toevoegen. U kunt per keer maar met 1 voertuig parkeren. Het voertuig dat geparkeerd staat op de vergunninghoudersplaats meldt u aan via 2 park.

Kosten

  • Een parkeervergunning voor eerstelijnszorg kost € 296,00  per jaar.
  • Aan het wijzigen van een parkeervergunning zijn geen kosten verbonden.

Wijzigen parkeervergunning

Als u een andere auto krijgt, moet de parkeervergunning ook worden aangepast. U kunt zelf het kenteken wijzigen in het e-loket parkerenexterne-link-icoon.

Heeft u een lease-auto of bedrijfsauto? Dan hebben wij ook een kopie van het leasecontract of een verklaring van uw werkgever nodig. Hieruit moet blijken dat u in deze lease- of bedrijfsauto rijdt.

In geval van een buitenlands kenteken hebben wij een kopie nodig van het tenaamstellingsgedeelte van het voertuig, waaruit blijkt dat de auto op uw naam staat.

Aan het wijzigen zijn geen kosten verbonden. Heeft u geen computer of internet, dan kunt u hiervoor telefonisch een afspraak maken via 0344 - 637 111. Dan passen wij uw vergunning aan.

Heeft u vervangend vervoer, bijvoorbeeld omdat uw auto bij de garage staat? Dan kunt u een extra kenteken toevoegen in het e-loket parkerenexterne-link-icoon. Vervolgens meldt u het voertuig waarmee u parkeert aan via 2Park.

Opzeggen parkeervergunning
Gaat u verhuizen? Of heeft u geen auto meer? Dan moet u de parkeervergunning opzeggen. Dit kunt u regelen in het e-loket parkerenexterne-link-icoon. Heeft u geen computer of internet? Dan kan dit ook telefonisch. U ontvangt daarna het teveel betaalde geld terug.