Parkeervergunning binnenstad - eerstelijnszorg

Instellingen voor eerstelijnszorg kunnen een vergunning op naam van de instelling aanvragen. Medewerkers (bijvoorbeeld (tand)artsen, wijkverpleegkundigen en maatschappelijk werkenden) kunnen dan zonder tijdslimiet of bijbetaling parkeren in de parkeervakken in de binnenstad om zorg te verlenen.

U kunt de parkeervergunning aanvragen door het invullen van het formulier voor ondernemers en werknemers.

Ook kunt u het formulier ophalen bij de balie Parkeren op het gemeentehuis. Uiteraard sturen we het formulier graag naar u op. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen via 0344 - 637 111. Nadat u het formulier heeft ingevuld, kunt u het opsturen naar de gemeente.

Meesturen met het aanvraagformulier

  • Een kopie van het tenaamstellingsgedeelte van uw kentekenbewijs, de auto dient op uw naam te staan.
  • Gaat het om een bedrijfsauto, dan dient u een verklaring van de werkgever mee te sturen, waaruit blijkt dat u gebruik maakt van een bedrijfsauto. Wanneer u in een leaseauto rijdt, voeg dan een kopie van het leasecontract bij.
  • Een vergunning kan ook op naam van de instelling worden verleend, er komt in dat geval geen kenteken op de vergunning.

Kosten 2022

  • Een parkeervergunning voor eerstelijnszorg kost € 279,55  per jaar.
  • Aan het wijzigen van een parkeervergunning zijn geen kosten verbonden.

Als u een andere auto aanschaft, moet de parkeervergunning worden aangepast. Als u de parkeervergunning en het kentekenbewijs meebrengt naar het stadhuis (op afspraak), wordt uw vergunning  direct aangepast.