Rechtsbijstand

Heeft u ruzie met uw werkgever, verhuurder of gaat u scheiden? Heeft u juridische hulp nodig? Als u deze kosten niet zelf kunt betalen, biedt bijzondere bijstand soms een oplossing.

Hoe werkt het?

De hulp van een advocaat is niet gratis. U moet altijd een deel zelf betalen (eigen bijdrage). Hoe lager uw inkomen is, hoe minder u zelf hoeft te betalen. Voor u een advocaat om hulp vraagt, neemt u contact op met het Juridisch Loketexterne-link-icoon.

Als het Juridisch Loket u doorverwijst naar een advocaat, krijgt u korting op deze eigen bijdrage. Voor de eigen bijdrage, min de korting, is bijzondere bijstandexterne-link-icoon mogelijk. Ook de griffierechten, dit zijn de kosten voor de behandeling van een zaak door de rechter, komen in aanmerking voor bijzondere bijstand.

De factuur mag niet ouder zijn dan 1 maand.

Op de website van De Raad voor Rechtsbijstandexterne-link-icoon kunt u nog meer informatie vinden.

Formulierenhulp

Lukt het niet om het formulier in te vullen? Maak dan gebruik van de formulierenhulp. 

De formulierenhulp heeft iedere dinsdag en donderdag inloopspreekuur van 9.30 uur tot 15.15 uur in het pand van Dynamiek op de Haaftenlaan 26 in Tiel. Het inloopspreekuur is alleen op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u bellen naar 0344-621607.