Trouwlocaties

Wilt u trouwen in de gemeente Tiel? Dan kunt u trouwen in het Ambtmanshuis of bij grotere gezelschappen in de raadzaal. U kunt onder bepaalde voorwaarden ook trouwen op een eigen gekozen locatie.

Ambtmanshuis

Als u kiest om te trouwen in de trouwzaal in het Ambtmanshuis, dan kiest u voor sfeer en romantiek. De trouwzaal is in 2011 helemaal gerestaureerd in de stijl uit de 18e eeuw. De zaal ademt deze sfeer uit door de stoffering in echte 18e eeuwse stijl met materialen en bewerkingen die in die tijd gebruikt werden. Voor de inrichting is gekozen voor een moderne vertaalslag van deze stijl, zowel in vorm als kleurstelling. Ook zijn moderne elementen terug te vinden, zo is er een moderne geluidsinstallatie aanwezig.

De huwelijksvoltrekking kan in de trouwzaal plaatsvinden voor groepen tot 50 personen. Bij grotere groepen vindt de huwelijksvoltrekking plaats in de raadszaal.

Raadzaal

Voor grotere gezelschappen is de raadzaal de trouwlocatie. Deze ruimte is in 1996 aan het historische pand Visser gebouwd. De zaal wordt gebruikt voor officiële bijeenkomsten en regelmatig gekozen voor het voltrekken van huwelijken. Voor uw fotoreportage kunt u gebruik maken van de parkachtige historische stadhuistuin.

Let op: Op de trouwlocaties Ambtmanshuis en raadzaal mag niet gestrooid worden met rijst, confetti en dergelijke. Als er wel gestrooid wordt, zijn de opruimkosten van € 45,- (exclusief BTW) voor rekening van het bruidspaar.

Eigen locatie

Onder bepaalde voorwaarden is het ook mogelijk om te trouwen op een locatie naar eigen keuze (bijvoorbeeld: tuin, woning, boot, mits deze binnen de gemeentegrenzen ligt).

Wilt u trouwen in de gemeente Tiel? Dan maakt u melding van uw voorgenomen huwelijk bij de gemeente Tiel. Dit doet u door telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (0344) 63 71 11. Tijdens de afspraak wordt de melding met u doorgenomen. Wanneer alles compleet is, dan ontvangt u hiervan een bevestiging. Na deze bevestiging, staat de datum van uw huwelijk vast.

Wilt u trouwen op een eigen locatie? Neem dan ruim van tevoren contact op met Burgerzaken. U moet daarvoor, 6 weken voor de huwelijksvoltrekking, een schriftelijke toestemming (pdf, 149 kB) indienen van de eigenaar of beheerder van een locatie.

Parkeren trouwstoet

Uw trouwstoet mag, als deze herkenbaar is door een lintje, geparkeerd worden op het trottoir in de Ambtmanstraat aan de zijde van het Ambtmanshuis.