Trouwlocaties

Wilt u trouwen in de gemeente Tiel? Dan kunt u trouwen in het Ambtmanshuis of bij grotere gezelschappen in de raadzaal. U kunt onder bepaalde voorwaarden ook trouwen op een eigen gekozen locatie.

Melding

Wilt u trouwen in de gemeente Tiel? Dan maakt u melding van uw voorgenomen huwelijkexterne-link-icoon bij de gemeente Tiel. 

Liever persoonlijk op het Stadhuis uw melding regelen? Dit kan op afspraak op werkdagen van 8.30 tot 17.00 en op donderdagavond tot 20.00 uur bij de servicebalie in het Stadhuis. Een afspraak kunt u telefonisch maken via telefoonnummer (0344 ) 637 111.

Tijdens de afspraak wordt de melding met u doorgenomen. Wanneer alles compleet is, ontvangt u hiervan een bevestiging. Na deze bevestiging, staat de datum van uw huwelijk vast.

Locaties

Of u nu trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, in Tiel kunt u kiezen uit verschillende locaties en mogelijkheden.

Ambtmanshuis
Kiest u om te trouwen in de trouwzaal in het Ambtmanshuis? Dan kiest u voor sfeer en romantiek. De trouwzaal is in 2011 helemaal gerestaureerd in de stijl uit de 18e eeuw door stoffering in echte 18e eeuwse stijl met materialen en bewerkingen die in die tijd gebruikt werden,

Voor de inrichting is gekozen voor een moderne vertaalslag van deze stijl, zowel in vorm als kleurstelling. Ook zijn moderne elementen terug te vinden, zo is er een moderne geluidsinstallatie aanwezig.

De huwelijksvoltrekking kan in de trouwzaal plaatsvinden voor groepen tot 50 personen. Bij grotere groepen vindt de huwelijksvoltrekking plaats in de Raadszaal.

Raadzaal
Voor grotere gezelschappen is de Raadzaal de trouwlocatie. Deze ruimte is in 1996 aan het historische pand Visser gebouwd. De zaal wordt gebruikt voor officiële bijeenkomsten en regelmatig gekozen voor het voltrekken van huwelijken. Voor uw fotoreportage kunt u gebruik maken van de parkachtige historische stadhuistuin.

Het is niet toegestaan om confetti, rijst, ballonnen en/ of bijvoorbeeld rozenblaadjes uit te strooien in en rondom de trouwlocaties Ambtmanshuis en Raadzaal Wordt er wel gestrooid? dan zijn de opruimkosten van € 45,- (exclusief BTW) voor rekening van het bruidspaar.

Eigen locatie
Onder bepaalde voorwaarden is het ook mogelijk om te trouwen op een locatie naar eigen keuze (bijvoorbeeld: tuin, woning, boot, mits deze binnen de gemeentegrenzen ligt).

Wilt u trouwen op een eigen locatie? Neem dan ruim van tevoren contact op met Burgerzaken. U moet uiterlijk 6 weken voor de huwelijksvoltrekking een schriftelijke toestemmingexterne-link-icoon indienen van de eigenaar of beheerder van een locatie.

Parkeren

Uw trouwstoet mag, als deze herkenbaar is door een lintje, geparkeerd worden op het trottoir in de Ambtmanstraat aan de zijde van het Ambtmanshuis.