Veelgestelde vragen Appelpop

Op deze pagina vindt u vragen en antwoorden over de verkeersmaatregelen rondom Appelpop. Heeft u een andere vraag? Stuur een mail naar gemeente@tiel.nl

Parkeren auto/bus/fiets scooter

De toegang van de parkeergarage zit direct op één van de ingangen van het festivalterrein. Het is dan te druk met personen die te voet of per fiets naar het festival komen. Als er dan ook nog veel auto’s mengen in dit publiek kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. En dat willen we niet.

Vergunninghouders mogen wel parkeren in de garage. Het gaat om een beperkte en overzichtelijk groep.

Tijdens Appelpop parkeren leveranciers hier hun auto. Mensen met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen bij de Oude Haven hun auto parkeren.

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u parkeren op parkeerterrein Oude Haven of in de parkeergarage WLP.

Belangrijk is dat u van te voren bij info@appelpop meldt dat u met een touringcar naar Appelpop komt. Dan krijgt u vlak voor het festival de juiste route-informatie. We hebben een speciale parkeerplaats voor deze touringcars op circa 10 minuten lopen van Appelpop.

Ja. De fietsenstallingen zijn ook voor scooters en bromfietsen.

Vrijdag- en zaterdagnacht is de stalling tot 01.30 uur open. 

Voetveer

Nee. (Brom)fietsen/scooters kunnen van vrijdag 13 september (vanaf 12.00 uur) tot zondag 15 september (02.00 uur) vanwege de drukte niet mee.

Nee. Dieren zijn niet toegestaan op het festivalterrein. Tijdens Appelpop is het voetveer onderdeel van het festivalterrein.

U kunt tot 23.00 uur vanaf de Wamelse zijde naar Tiel komen. Vanaf 23.00 uur vervoert het veer alleen bezoekers vanaf Tiel naar Wamel. Tijdens Appelpop (op vrijdagavond en zaterdag) zijn de overtochten duurder. De prijzen zijn 8 euro retour voor volwassenen en 4 euro retour voor kinderen ouder dan 12 jaar.

Wegbrengen/ophalen

Ja, er zijn twee Kiss and Ride (K+R) locaties:

  • Wamel
    Bij het voetveer. Het voetveer komt bij het Appelpopterrein aan. Let op: de overtocht is niet gratis. De prijzen zijn 8 euro retour voor volwassenen en 4 euro retour voor kinderen ouder dan 12 jaar.
  • Tiel
    Langs de Nieuwe Tielseweg (via afrit 32, Tiel West). Vanaf hier is het 5 tot 10 minuten lopen naar het Appelpopterrein.

Let op: U moet bij uw auto wachten op de personen die u ophaalt. Haalt u liever op bij de toegangspoorten van Appelpop? Parkeer dan uw auto bij één van de gratis parkeerterreinen in de omgeving. Vanaf het parkeerterrein is het nog 10 tot 15 minuten lopen naar het Appelpopterrein.

Ja. Bij beide ingangen van Appelpop zijn taxistandplaatsen waar u afgezet/opgehaald kan worden. Bij de lokale taxibedrijven is bekend welke routes zij kunnen rijden. De taxistandplaatsen zijn op enkele minuten lopen van het Appelpopterrein.

Overig

U kunt met de auto naar het centrum, maar we raden dit vanwege de verwachte drukte niet aan. Er zijn extra fietsenstallingen. Of stap op station Passewaaij op de trein.

Tijdens Appelpop is het behoorlijk druk in en rond Tiel. Heeft u een feestje gepland bij u thuis of op locatie? Houdt rekening met de drukte en eventueel oponthoud/afsluitingen. Uw gasten kunnen er langer over doen om uw feestlocatie te bereiken. En is misschien niet te bereiken met de auto. Stel uw gasten hiervan ruim op tijd op de hoogte of plan uw feestje op een ander moment.

Nee, uw bezoek kan ook gebruik maken van de gratis parkeerterreinen. Vanaf daar is het maximaal 15 minuten lopen naar het centrum. Of haal uw bezoek op. 

Vanaf 15 juni vindt u op www.appelpop.nlexterne-link-icoon alle informatie over het programma, artiesten, overnachtingsmogelijkheden, wat u wel en niet mee mag nemen naar het festival, algemene informatie en een plattegrond.