Veelgestelde vragen Teisterbantlaan

De plannen gaan door. De bestemmingsplan procedure is afgerond. 

Ja, er zijn documenten van de visie, het Stedenbouwkundig Plan (ontwerp) en het Beeldkwaliteitsplan.

Omdat het beide prachtige nieuwe woonbuurten worden, elk met hun eigen kwaliteiten, dichtbij voorzieningen op aantrekkelijke locaties. Voor brede doelgroepen, van jong tot oud, grondgebonden woningen en appartementen, sociale huur tot dure koop, voor elk wat wils, duurzaam en in een groene woonomgeving.

Verwachting is start bouw eind 2023 en oplevering medio 2024.

In het definitieve Schetsontwerp en het Beeldkwaliteitsplan geven we meer tekst en uitleg en vooral meer beeld van hoe mooi de woonbuurten er straks uit komen te zien. In het Definitieve Ontwerp Stedenbouwkundig Plan staat op welke plek de nieuwe gebouwen komen en wat hiervoor de regels zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om hoe hoog gebouwen mogen worden. Ook staan er op grote lijnen in wat de ideeën zijn voor openbare ruimte.

Het Beeldkwaliteitsplan gaat dieper in op we willen dat de gebouwen en de openbare ruimte eruit komen te zien. Hierin worden criteria opgenomen waar later aan getoetst gaat worden, bijvoorbeeld richtlijnen voor de architectuur van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte. Dit Beeldkwaliteitsplan zorgt ervoor dat we de ruimtelijke kwaliteit die we willen behalen ook waar kunnen maken.

U kunt zich nog niet inschrijven voor de nieuwe woningen. Wel kunt u zich aanmelden bij de gemeente Tiel en ontwikkelpartner BPD via veilingterrein@tiel.nl en www.nieuwbouwintiel.nlexterne-link-icoon. U wordt dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het project. Voor de sociale huurwoningen van Thius kunt u zich inschrijven via Woongaardexterne-link-icoon

De exacte prijzen van de woningen op het Veilingterrein en de Teisterbantlaan zijn nog niet bekend. We kunnen wel delen met u dat een van de voorwaarden van de subsidie van het Rijk is dat de helft van de woningen die we bouwen betaalbaar moet zijn. Dit wil zeggen dat de helft van de circa 415 woningen een prijs heeft die lager is dan de Nationale Hypotheek Garantiegrens (NHG), namelijk €355.000,-. Daarnaast worden er 104 sociale huurwoningen toegevoegd op het Veilingterrein.