Teisterbantlaan

De locatie Teisterbantlaan wordt een aantrekkelijke plek om te wonen! Het markante schoolgebouw van het Lingecollege aan de Teisterbantlaan, ook wel bekend als ‘De Lesflat’, verdwijnt. Het gebouw maakt plaats voor nieuwe woningen. De locatie is een interessante plek in de stad, vlakbij de historische binnenstad van Tiel en de Waal. De nieuwe woonbuurt op de locatie aan de Teisterbantlaan gaan we groen en duurzaam inrichten. Er komen ongeveer 79 koopwoningen in verschillende prijsklassen en 10 huurwoningen.

In dit filmpjeexterne-link-icoon vertelt wethouder Ben Brink over het project en legt hij uit waarom het bouwen van woningen nodig is. 

Verhuizing Beroepscollege naar Veilingterrein

Op de locatie is nu nog het Beroepscollege van het Lingecollege te vinden. Het Lingecollege heeft de wens om een nieuw schoolgebouw te bouwen. Door de herontwikkeling van het Veilingterrein ontstond de kans om het Beroepscollege ook een plek te geven op het Veilingterrein. Dat gaat nu gebeuren aan de Papesteeg (de hoek van de Papesteeg en de Teisterbantlaan). De nieuwbouw van de school komt dan op een nog centralere plaats te staan. Het Beroepscollege en het ROC Rivor komen hiermee ook op loopafstand van elkaar te liggen. De nieuwbouw maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling van het Veilingterrein. Bij deze verhuizing van het Beroepscollege komt dus de huidige schoollocatie vrij.

Ook benieuwd naar de ontwikkelingen op het Veilingterrein? Kijk dan op de projectpagina Veilingterrein