Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Wil u graag sporten, maar is uw inkomen te laag om dit te betalen? Dan kan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur misschien helpen. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur betaalt mee aan de sportclub en attributen voor inwoners met een laag inkomen.

Hoe werkt het?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur betaalt maximaal € 250,- per jaar voor sport. Dit bedrag wordt altijd aan de sportclub betaald. Voor cultuurlessen is er een bijdrage tot maximaal €300,- per kalenderjaar. Als het lidmaatschap lager is, kunnen er nog attributen worden vergoed.

Het Volwassenenfonds betaalt het lesgeld altijd direct aan de sportvereniging of cultuurinstelling. De eigen bijdrage betaalt u zelf.

Voor een bijdrage van het Volwassenenfonds zijn er een aantal eisen:

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • U woont in de gemeente Tiel;
  • U heeft een inkomen rond het bestaansminimum. 

Aanvragen

Een aanvraag voor het Volwassenenfonds Sport & Cultuur gaat via een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon. Dat zijn bijvoorbeeld de jeugd en gezinswerker van het wijkteam bij u in de buurt, een schuldhulpverlener etc. Deze intermediair kan samen u de aanvraag bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur doen.

Kent u geen intermediair, neemt u dan contact op met de gemeente Tiel via telefoonnummer 0344 - 637 220 of via de mail: socialepoort@tiel.nl.