Wanneer en waar stemmen

Op donderdag 6 juni 2024 is de Europees Parlementsverkiezing. Door te stemmen bepaalt u mee wie de komende 5 jaar lid wordt van het Europees Parlement. En heeft u invloed op de besluiten van het Europees Parlement.

Openingstijden stemlokalen

De stemlokalen zijn open op donderdag 6 juni van 7.30 uur tot 21.00 uur. Er kunnen ook bijzondere of mobiele stembureaus zijn. Deze kunnen andere openingstijden hebben. 

Waar kan ik stemmen?

Om te stemmen gaat u naar een stemlokaal in onze gemeente. Voor de verkiezing ontvangt u thuis een overzicht met de adressen van alle stemlokalen. Op dit overzicht staan ook de stemlokalen die extra toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Kijk voor een stemlokaal bij u in de buurt op www.waarismijnstemlokaal.nlexterne-link-icoon.

Stemmen in andere gemeente met kiezerspas

Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan moet u een kiezerspas aanvragen. Dat kan op 2 manieren: schriftelijk, of mondeling aan de balie van de gemeente.

Schriftelijke aanvraag kiezerspas

Een kiezerspas kunt u schriftelijk aanvragen via een aanvraagformulier. Deze kunt u vanaf 24 mei aanvragen via een link op deze pagina of afhalen bij de balie. Een schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas moet uiterlijk maandag 3 juni bij de gemeente binnen zijn.

Mondelinge aanvraag kiezerspas

Mondeling een kiezerspas aanvragen kan tot woensdag 5 juni 12.00 uur. Hiervoor moet u zich persoonlijk melden aan de balie van het gemeentehuis. Neem uw identiteitsbewijs mee.