braakliggend terrein, links een bordje waarop staat leefgebied van wezel en bunzing, verboden voor honden.

Wezels en bunzings verhuizen van Kellenseweg naar de Vijverberg

28 februari 2024
Nieuws

De wezels en bunzings zijn per 1 maart definitief verhuisd van de Kellenseweg naar de Vijverberg in Tiel. Deze verhuizing is geheel verzorgd en georganiseerd door de gemeente, met behulp van de Provincie Gelderland. Allerlei werkzaamheden verstoorden de rust van de dieren. Na drie jaar voorbereiding en een verbouwing op de Vijverberg kunnen de dieren eindelijk hun intrek nemen in hun nieuwe stulpje.

Daar kwam best nog wat bij kijken, je zet een familie wezels of bunzings niet zomaar in een verhuiswagen. De gemeente heeft een pad in de vorm van een takkenril langs de Kanaalstraat en Latensteinse Rondweg aangelegd, dat het makkelijk moet maken om de weg naar hun nieuwe verblijf te vinden. Op de Vijverberg is een nieuw verblijf gebouwd dat voldoet aan alle wensen van de dieren. Het afgelopen jaar hebben de dieren al kunnen wennen aan de situatie en met een gerust hart kunnen ze nu hun oude verblijf achter zich laten. 

Om zorgvuldig om te gaan met mogelijk achtergebleven wezels en bunzings, gaat de gemeente met behulp van een ecoloog beetje bij beetje de oude woonplek opruimen. Wethouder Spil geeft aan blij te zijn dat we daarmee aan de slag kunnen. Bij de aanleg van de takkenril is er toch wel wat onrust en overlast geweest voor omwonenden. Gelukkig is dat allemaal goed opgelost. De gemeente moet nog beslissen wat ze met het schone en lege terrein aan de Kellenseweg gaan doen.