Zwemlessen voor kinderen

Is uw inkomen te laag om zwemlessen te kunnen betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt dit jaar hier een eenmalige vergoeding voor aan.

Voorwaarden

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt maximaal €750,- per kind voor diploma A én B voor een periode van 16 maanden. Een vergoeding voor alleen diploma A of C is niet mogelijk. Voor alleen diploma B is er een vergoeding van maximaal €225,-. Het Jeugdfonds betaalt het lesgeld direct aan het zwembad.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage zijn er een aantal voorwaarden:

  • Het kind is 6 jaar of ouder;
  • Het totale inkomen van de ouders is niet hoger dan 120% van het sociaal minimumexterne-link-icoon;
  • Het kind krijgt geen schoolzwemmen, maar mogelijk wel natte gymles (gymles in en rondom het zwembad);
  • De ouders betalen een eigen bedrage aan het zwembad. De eigen bijdrage is 10 euro per maand per kind, maximaal 160 euro in totaal;
  • Deze afspraken zijn gemaakt met Zwembad Waalslag in Tiel. Met andere zwembaden zijn geen afspraken gemaakt over diplomagarantie en een pakketprijs. Als een kind bij een ander zwembad wil diplomazwemmen dan kan dat, maar blijft de maximale vergoeding staan.

Heeft u vóór 2024 al een aanvraag ingediend? Dan kunt u voor het behalen van zwemdiploma A/B een nieuwe aanvraag doen. Het bedrag dat dan nog nodig is kan vergoed worden tot een maximum van € 750,-. Dit is wel in overleg. 

Aanvragen

Een aanvraag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur gaat via een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon. Dat zijn bijvoorbeeld de jeugd en gezinswerker van het wijkteam bij u in de buurt, een leerkracht etc. Deze intermediair kan samen met u de aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur doen.

Kent u geen intermediair? Neem dan contact op met de gemeente Tiel via telefoonnummer 0344 - 637 220 of via de mail: socialepoort@tiel.nl.