pillen in drie kleuren

Bedrijfspand in Tiel verzegeld na ingrijpen van de burgemeester

01 maart 2024
Nieuws

Burgemeester Van der Meijden van de Gemeente Tiel heeft een bedrijfspand aan de Latensteinseweg in Tiel gesloten voor de periode van twee weken. De politie heeft een inval gedaan in dit pand omdat ze vermoedden dat hier een drugslab aanwezig was. Bij de inval zijn grote hoeveelheden verdovende middelen en grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aangetroffen.

Dit is een groot gevaar voor de samenleving. Vandaar dat de burgemeester is overgegaan tot sluiting van dit pand. Er zijn drie verdachten aangehouden en zij zitten vast. De burgemeester van Tiel heeft een last onder bestuursdwang opgelegd en sluit het pand voor twee weken. Binnen nu en twee weken beslist hij of en hoe lang het pand gesloten blijft. Ondertussen gaan de politie en het OM verder met het onderzoek. 

Drugshandel is onacceptabel

Burgemeester Van der Meijden: "Ik vind het onacceptabel dat er in onze gemeente drugs worden geproduceerd, verhandeld of gebruikt. Dit brengt grote risico's met zich mee voor de volksgezondheid, de openbare orde en de veiligheid. Daarom treden we hier hard tegen op, samen met onze partners. Met de sluiting van deze woning laten we zien dat we ondermijning niet tolereren in Tiel. Het bestrijden van drugscriminaliteit is van ons allemaal. Daarom roep ik inwoners op om vreemde of verdachte zaken te melden bij de politie of Meld Misdaad Anoniem." 

Ondermijning is de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld, waarbij criminelen misbruik maken van legale diensten, voorzieningen en instanties. Criminaliteit komt vaak voor wanneer drugs wordt gebruikt. Dit ondermijnt het vertrouwen in de rechtsstaat en de veiligheid en leefbaarheid van de samenleving. 

Meld Misdaad (Anoniem)

De gemeente, de politie en het OM roepen de inwoners van Tiel op om alert te zijn op signalen van ondermijning en deze te melden bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voorbeelden van signalen zijn: een onverklaarbaar hoog inkomen, veel contant geld, dure auto's of sieraden, overlast van drugsgebruikers of -dealers, een sterke wietlucht, afgeplakte ramen, veel aanloop of nachtelijk bezoek, of onbekende personen in de buurt.