Voorkant van de sporthal Westroijen

Brandstichting met explosie bij sporthal Westroijen

24 mei 2024
Nieuws

In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 mei heeft brangstichting plaatsgevonden. Gevolg was een explosie. De schade in de buurt van de Westroijense sporthal is groot, weg geslagen stoeptegels en beschadiging van de weg. Het voorval volgt op een reeks van eerdere brand incidenten. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen om zich te melden. 

Meerdere lachgas flessen zijn bij elkaar geplaatst en aangestoken. De flessen van staal zijn op 75 meter afstand van het incident aangetroffen. Door de snelheid waarmee de flessen zijn gelanceerd is een stuk stoeprand weg geslagen. De brandweer is druk bezig geweest het vuur te doven en de schade te beperken. In de afgelopen maanden was er al vaker sprake van vernielingen en brand. Autobanden werden in brand gestoken, branden bij de sporthal en het ingooien van ruiten. 

Gevaar voor de samenleving

Burgemeester Van der Meijden: “Dit soort forse incidenten vormen een gevaar voor onze inwoners. Een explosie als dit veroorzaken dat doe je bewust. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen maar ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als er mensen in de buurt van zo’n explosie zijn. Daarom doe ik namens de politie ook een beroep op u. Heeft u iets gezien of hoort u iets in uw omgeving over wie hier bij betrokken zijn? Meld het dan zodat wij meetregelen kunnen nemen. Op deze manier beschermen we onze samenleving.”

Onderzoek

Met politie en BOA’s worden de resultaten van het onderzoek besproken. In samenwerking met deze partijen nemen we maatregelen. 

Heeft u iets gezien?

Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Een melding kunt u ook online doen via de website van Meld Misdaad Anoniem. Uw tip wordt doorgezet naar de politie maar uw gegevens worden niet gedeeld.