Cultuurlessen voor kinderen

Wilt uw kind graag lessen volgen in kunst en cultuur? Denk bijvoorbeeld aan muziekles, dansles, schilderles, toneelles, zangles etc. Is uw inkomen te laag om dit te kunnen betalen, dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur misschien helpen. Het Jeugdcultuurfonds kan het lesgeld betalen voor kinderen uit gezinnen die leven van een laag inkomen.

Voorwaarden

Het Jeugdcultuurfonds betaalt maximaal € 425,- per kind per cursusjaar. Het lesgeld wordt altijd rechtstreeks aan de cultuurinstelling betaald.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur zijn er een aantal voorwaarden:

Aanvragen

Een aanvraag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur gaat via een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon. Dat zijn bijvoorbeeld de jeugd en gezinswerker van het wijkteam bij u in de buurt, een leerkracht etc. Deze intermediair kan samen met u de aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur doen.

Kent u geen intermediair, neemt u dan contact op met de gemeente Tiel via telefoonnummer 0344 - 637 220 of via de mail: socialepoort@tiel.nl.

Liever sporten?

De gemeente werkt niet alleen samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur, maar stichting Leergeld. Vindt uw kind het leuker om te gaan sporten, bekijk dan de pagina 'Sportlessen voor kinderenexterne-link-icoon' voor meer informatie.